Recept Krumplislángos - Autentické Langoše z Maďarska

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uvařit brambory v osolené vodě, ihned je oloupat a rozmačkat. Mělo by být asi 1 1/2 hrnku brambor. Nechat je vychladnout. Smíchat teplé mléko s cukrem a kvasnicemi. Nechat vzejít asi 5-10min. Přimíchat kvásek k bramborám a 1 1/2 hrnku mouky. Přidat více mouky, je-li zapotřeby. Pořádně těsto prohníst. Vložit těsto do vymaštěné mísy, přikrýt ho a nachat nakynout do dvojitého objemu, asi 1 hodinu. Znovu těsto prohníst a pomoučeným válkečkem ho vyválet na 12mm plást. Ten nakrájet na obdélníky a ty ještě rochu vytáhnout do oválů tak, aby těsto bylo uprostřed tenší, než na okrajích. Propíchat vidličkou, aby se netvořily bubliny při smažení. Rozehřát asi 12mm tuku na pánvi na středním ohni. Postupně smažit Langoše do zlatohněda. Je-li tuk příliš horký, langoše se spálí a není-li tuk dostatečně teplý, Lagoše nasáknou příliš mnoho tuku. Usmažené Langoše potřít rozříznutým stroužkem česneku , osolit je a posypat maďarskou, červenou paprikou. Podávat teplé Langoše s fazolovou, nebo čočkovou polévkou, anebo pouze jako zakousnutí k pivu, nebo vínu.

Recept je z kategorií: Langoše

Nahlásit recept

  • 30.10.03 vloženo
  • 31007x zobrazeno

Ingredience

  • 3-4 střední brambory
  • 1/2 balíčku suchých kvasnic, nebo přiměřeně čerstých kvasnic
  • 1/2 hrnku mléka na kvásek + 1/2 lžičky cukru
  • 1 1/2 - 1 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • sádlo, nebo jiný tuk na smažení
  • česnek
  • sůl a maďarská červená paprika na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krumplislángos - Autentické Langoše z Maďarska

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
exczech
297 příspěvků 18.05.14 18:05

@anickav Take dalsi moznost je prekrojit hlavku cesneku na pul, pokapat olejem a v troube upect az do zmeknuti. Potom rozmixovat s olejem a pouzivat na natirani, cesnek takto dostane lahodnou nasladlou chut. Ja to pouzivam kdyz delam Foccacia bread.

anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krumplislángos - Autentické Langoše z Maďarska.

Naša vychytávka k lángošom:
Kopu cesnaku pretlačím do smaltového hrnčeka, zeljem trošinkou vody a nechám pár sekúnd prejsť varom. Toto si pierkom - štetcom každý podľa svojej chuti natiera na lángoš. Niekto si pridáva aj kečup, niekto aj strúhaný syr.
Extra dobre chutí s kyslou smotanou a strúhaným syrom…
(A do cesta možno zúžitkovať aj zvyšok včerajšej zemiakovej kaše…)
Príjemný deň!
 A.

gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krumplislángos - Autentické Langoše z Maďarska.

Včera jsem je dělala k večeři a jen se po nich zaprášilo. Potřeli jsme si je česnekem a kečupem, Tedík je měl posypané kakaem. Prostě dobrůtka!

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krumplislángos - Autentické Langoše z Maďarska. - Zlato

Já tedy vždy do langošového těsta přidávám jeden uvařený nastrouhaný brambor, ale takhle jenom z brambor jsem nedělala nikdy. Taky jsem je dlouho neměli. Tak zítra.
Pěkný den!!

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krumplislángos - Autentické Langoše z Maďarska.

Jéje langoše jsem neměla už hodně dlouho, díky, jsi že recept vytáhla na světlo. A navíc jsem nikdy nedělala bramborové :-))

vladana
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krumplislángos - Autentické Langoše z Maďarska.

Ještě si je můžete si je potřít kysanou smetanou, nebo kečupem

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Autentické Langoše z Maďarska - Muchacho,

tak Ti opravdu pěkně děkuji. Víš, recept jsem dostala od jedné staré paní, která kdysi do Kanady přišla z Maďarska…

Přeji Ti příjemný den!

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krumplislángos - Autentické Langoše z Maďarska.

tak tohle je podle mne pravý langoš !! česnekem je potřeba potřít každičký záhyb langoše.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krumlislángos - Bramborové Langoše.

cinco, moc děkuji! Nejspíš šotek mně to P ukradnul a tak ho běžím najít ;o)

Přeji Ti krásný den!

cinca
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Krumlislángos - Bramborové Langoše.

Ja by som chcela len poopravit nazov nie Krumlislangos, ale krumplislangos. Po madarsky brambory su krumpli. V nazve sa Vam stratilo „p“.

Inak „mnam“ idem vyskusat tento recept.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz