Recept Kroupy se zelím a houbami Veg

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Dáme si vařit kroupy.
Houby zalijeme horkou vodou a necháme chvíli nabobtnat.
Cibuli nakrájíme na čtvrtkroužky, zelí na proužky podobné velikosti.
V kastrole na troše oleje proženeme cibuli, přidáme zelí, opepříme, okmínujeme, nepřikryté za občasného míchání resto/dusíme do ještě polokřupavé konsistence.
Mezitím si na kousku másla podusíme houby.
Měkké kroupy slijeme, vložíme do kastrolu se zelím, přidáme houby, utřený česnek, zamícháme.
Necháme 5 minut přikryté - prolnout chutě.

Podáváme masožravcům jako přílohu třeba k uzenému masu, pokud maso není nutné, tak jako hlavní jídlo, já jsem si zcela divně a intuitivně dala k tomu vychlazený jablečný kompot.


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.02.13 vloženo
  • 10758x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Ingredience

  • 250 g hlávkového zelí
  • 150 g krup ( použila jsem střední)
  • 100 g cibule
  • 2 hrsti sušených hub
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř, kmín
  • olej, máslo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 10.02.13 17:03

Krupek se nedostávalo, ale rýže bylo v domě až až…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Kroupy se zelím a houbami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2140 příspěvků 12.02.13 12:20

@casino A co upravené foto… to by nemělo vadit… Hlavně to neberte jako vnucování, jen se pokouším poradit…

 
jolana
5064 příspěvků 12.02.13 11:17

..nemienim na teba sladce dychat (po koprovce sa ani neda) a pisat o ne/vydarenos­ti..mi ide o princip, takze s tebou nesuhlasim, jesito :P kvoli jednemu komentu…to moze odradit kopec inych lidi.. vcetne mna.. :mrgreen:… som opravila fotak predsa! :dance: :mrgreen:

 
casino
4466 příspěvků 12.02.13 10:51
jolana, rádo s vámi nesouhlasím, hihi...

…v tomto připadku ta fotečka je obzvláště nevydařená :oops: ale dalo jsem ji sem i proto, abych dokumentovalo, že jsem si uvaření jen navycucalo z prstu 8)
A na druhou stranu autor FOTEČKY jsem já, de facto MAKRONKY, a tak jsem si dovolilo s ní naložiti po svém :)

Příspěvek upraven 12.02.13 v 10:53

 
jolana
5064 příspěvků 12.02.13 10:25

Casino, nie..ak by mal autor receptu nieco proti foto a poziadal o zmazanie ma na to plne pravo ktore myslim ze kazdy respektuje ve vsej ucte.. ale takto prosim nie, ci uz sa dakomu paci alebo nie..ide o princip, takto je mozne ze za chvilu sa na celom Lab. neobjavi foto..

 
casino
4466 příspěvků 12.02.13 10:03
Ačraj má pravdu!

To foto je, velmi velmi kulantně řečeno, „odrazující“ ;)
Byla porušena mnohá doporučení Jak fotit jídla

Jeden špenátofób zde občas říká, že některá jídla by se raději neměla fotit…
Nemyslím, že je to zrovínka případ Krup se zelím,,, ale protože podle zásady, že dokumentované jídlo by mělo na fotečce dominovat, MAKRONKY celkem logicky natočily talíř ak, že Kroupy se zelím jsou vepředu! To, že jsem vybral nevhodný talíř,,, to že jsem jídlo popepřil „mušinci“ a to, že skořicová máčka má barvu skořicové omáčky je moje chiiiba!
Kaji se, a toho zmetka pro dokumentaci přesouvám sem pod komentář…zmetkem nemyslím tu trojkombinaci na talíři!
To ani náhodou!!! :)

Příspěvek upraven 12.02.13 v 10:13

 
casino
4466 příspěvků 12.02.13 10:00
Danda, záleží na tom, co má labužník v hlavě...

…neboť VŠE JE V HLAVĚ :)
(hihi, asi sem dám ten recept na „Broskve s cibulí“, haha) :) :P

 
Zuzka1973
2140 příspěvků 12.02.13 08:08

@Ačraj A já si zase myslím, že na „Labužníku“ už je lépe brát vše jen a jen s humorem… :kytka:
A zde jsem opravdu porušila svoje heslo: napřed zkusit a teprv pak kritizovat. Jinak samozřejmě pravdu máš… každý máme právo na svůj způsob vyjádření se k receptu, to jsme udělaly obě - ty i já, a že každá jinak… no, však tak je to přece běžné, proto mne nenapadlo ani na chvilku pochybovat o názoru kohokoli ze zúčastněných, každý máme ten svůj…
Ta fotka náhodou zaslouží metál za odvahu - já bych do toho nešla… :) Ale přesto nemám důvod to odsoudit, protože jsem to neochutnala.
Pamatuju, jak jsem kdysi dělala „blééé“ nad brusinkamii či jiném ovoci ve spojení s masem… a dnes? Dnes to spojení doslova miluju :kytka:

 
Ačraj
697 příspěvků 11.02.13 22:56

Zuzko, já se domnívám, že se můžeme vyjádřit k určitému pokrmu i záporně přesto, že jsem ho nevařila, ani nechutnala, když už foto je pro mne odrazující. :mavam:

Příspěvek upraven 12.02.13 v 09:28

 
danda  11.02.13 21:29

Casino, já s tím smířená jsem, já jen měla obavu jestli se smířil i tvůj žaludek, přeci jen je to kombinace u Labužníka nevídaná :roll:
Ale pravda, není to můj problém :P

 
Zuzka1973
2140 příspěvků 11.02.13 20:09

@casino Díky za doplnění dojmů… Píšete:

Obvykle se na názory vyjadřující nechuť k tomu kterému jídlu obecně reaguje stylem: Napřed ochutnejte a potom kdákejte! Ode mě se takové invektivy nedočkáte, hihi

A proč ne? 8o Vždyť máte pravdu a já se dodatečně omlouvám, že jsem si dovolila vtipkovat na účet sestavy na talíři, aniž bych předem ochutnala… Jenže já nejsem tak statečná jako vy :oops: :mrgreen: a vidím to pouze na próbu ejina receptu jakožto samostatného pokrmu ;)

edit - ujela mi taková hrubice, že se červenám ještě teď… a dlouho ještě budu :oops: :oops: :oops:

Příspěvek upraven 11.02.13 v 20:11

 
casino
4466 příspěvků 11.02.13 19:53
Některé dámy…

(nééé, že některé jste a některé nejste dámy, tak nééé) :mrgreen:
Obvykle se na názory vyjadřující nechuť k tomu kterému jídlu obecně reaguje stylem: Napřed ochutnejte a potom kdákejte! Ode mě se takové invektivy nedočkáte, hihi :P
Ano, ta kombinace jídel vypadá jako „stěnolez“, ale Eja recept za to nemůže!
Měl jsem skořicovou omáčku od předešlého dne, naložená glama prsa, a nepřekonatelnou chuť na „Kroupy se zelím a houbami“. To, že se krup nedostávalo je sice chyba, ale možná je to právě „muška“ na tváři dámy :)
Nevím, co lze očekávat od individua, které má rádo zemáky s tvrdým chlebem, nebo tvarůžky s marmeládou…
Tentokrát mě uchvátilo MASO, ZELÍ, SKOŘICE!!!
Smiřte se s tím :)

Příspěvek upraven 11.02.13 v 20:00

 
casino
4466 příspěvků 11.02.13 19:46
Eja, toto jídlo je skvostné...

…a ***** jsem mu nedal jenom proto, že nevím jak chutná ambrosie :) :nevim: :)
Myslím, že k běžnému obědu si vystačí jen tak samo!
Vám s „vychlazeným jablečným“, jiným třeba s plzeňským, nebo se znojemskými okurčičkami :potlesk:
Díky :palec:

 
casino
4466 příspěvků 11.02.13 19:41
Poblion Ačraj,

…gggdysi se tu občas (obvykle od procházejících „labužníků“) ukázaly obraty „fuj“ „hnus“. Vždy to vyvolalo odezvu Labužníků asi ve smyslu: O JÍDLE SE NEŘÍKÁ ŽE JE FUJ!!!
Později sem jedna hvězda zavlekla výraz „kejda“. Ukázalo se, že chudina neznala význam toho slova… :roll:
Teď koukám 8o, začínáte si libovat ve smajlíkovi poblionovi…
Je na vás, zda v tom budete pokračovat. V tomto směru jsem poněkud přecitlivělé :P ale snad pochopíte (možná budete i potěšena), když na vaše komentáře s poblionem nebudu reagovat (pokud tedy nebudete psát hovadiny větší než malé) :mrgreen:

 
birkana
1665 příspěvků 11.02.13 08:45

Masíčko a rajčátka jsou přímo k sežrání, komu čest, tomu čest 8o

 
Zuzka1973
2140 příspěvků 11.02.13 08:34

Říkává se: večeři přenech svému nepříteli… takže pokud to bylo určeno k večeři pro nevítanou návštěvu, v tom případě se mi to líbí :mrgreen:
To by zabrat mělo… ;)
Takže až se casino vyprázdní (níže píše, že je ještě plno), snad se o ty dojmy podělí… :mavam:

 
jolana
5064 příspěvků 10.02.13 23:13

Acraj, ked uz si na casino tak brusis zub, tak by si mu to mala priat :mrgreen: miesto toho skaredeho smajliku.. :mrgreen:

 
Ačraj
697 příspěvků 10.02.13 22:35

Tak tomuhle se říká „labužnictví“, na mně je to příliš, promiň - :poblion:

 
jolana
5064 příspěvků 10.02.13 20:47

:mrgreen:..ake dojmy.. hotove orgie.. :mrgreen:..a vobec nie som zvedava co po nich s tebou bude do rana abo po ranu.. :mrgreen:

 
danda  10.02.13 20:40

Po téhle alpské kombinaci asi ne jen dojmů :dance:, ale plné, to jo, to určitě jo :-)

 
casino
4466 příspěvků 10.02.13 20:29
Jj,maj ostříží voko a recht!

Je to křoví k těm kroupám - skořicová majda a glaminy prsa bez obalu,,, ale nerado bych o tom mluvilo, jsem toho ještě plné! Tedy,,, jsem ještě plné dojmů :mrgreen:

 
jolana
5064 příspěvků 10.02.13 19:18

Casino, ja tam vidim aj rezen aj tu skoricovu omacku?..ha?!

 
Zuzka1973
2140 příspěvků 10.02.13 09:30

@Eja Také se chystám vyzkoušet to z hlávkového, aspoň bude zase změna, vypadá to, že příjemná :kytka:

 
Eja
3811 příspěvků 10.02.13 09:19

Aničko, finta je ještě trochu křupavé hlávkové zelí. To ze sudu bych si dala k tomu místo salátu :mavam: :hug:

 
anickav
2904 příspěvků 10.02.13 08:48
Ejuš

Tak toto ma veľmi zaujalo…zelí mám v sude, hlávkové v špajzi (neviem, ktoré radšej), uvarené krúpy v mrazničke, sušené huby priamo z Čiech, dve osirelé pečené kuracie stehná od včera v chladničke… budem na teba myslieť.

 
gabi
551 příspěvků 09.02.13 21:19

Az na tu kapustu-zeli sa u nas toto jedlo vari na Vianoce…kapusta sa dava kysla sudova…plus domaca klobaska…vyborne je to s bandurnikmi mastenymi preprazenym maslom…bandurniky je vychodniarsky nazov pre lokše, patenty, pazdernaky atd.

Příspěvek upraven 10.02.13 v 09:40

 
Zuzka1973
2140 příspěvků 09.02.13 15:12

@casino Však nikde ani slůvkem nenaznačuju, že by to být jedno a to samé… 8o :think: :mrgreen: :nevim: ;)

Kroupy a noky… Reakce na Zuzka1973

…to je hnedle vedle ;)

 
casino
4466 příspěvků 09.02.13 14:38
Kroupy a noky...

…to je hnedle vedle ;) :) :mrgreen:

Eja, škoda že tu recept nebyl o pár minut dříve,,, už mám zaděláno na zeláky. Škoda :)

 
Zuzka1973
2140 příspěvků 09.02.13 14:00

Něco podobného dělávám, jen to zelí dávám ze soudku… a někdy místo krup domácí noky… Vždy to zmizí i bez toho doplnění masem :palec:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Kuře na medu Kuře na medu
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz