Recept Kropenatá buchta (MW)

Eleeen Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

všechny suroviny promícháme v míse a "pečeme" v chlebíčkové silikonové formě 9 minut na 700 W (vlníme). Po upečení můžeme prokrojit a natřít marmeládkou, nahoře polít polevou (sluší jí i čokoládová poleva). Nakrájené plátky můžete dozdobit šlehačkou. NÁDOBY NA "PEČENÍ"-VLNĚNÍ by měly mít povoleno 230°C.

Recept je z kategorií: Rychlé moučníky

Nahlásit recept

  • 21.04.05 vloženo
  • 10604x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut + zdobenÄ

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 250 ml polohrubé mouky
  • 200 ml cukr krupice
  • 100 ml máku (i nemletý!) nebo ořechů
  • 200 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 2 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva

Doporučená příloha

  • kávička

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kropenatá buchta (MW)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kropenatá buchta (MW)

birkana
1716 příspěvků 4.12.16 12:23

Buchtu jsem vyzkoušela - z polovičního množství, s nemletým mákem, cukru polovic. Čas kvůli polovičnímu množství zkrácen na 5 a půl minuty byl akorát. Chuťově neměla chybu! :palec:. I ta půlka cukru byla akorát. Příště mák raději umelu, byl trochu nepříjemně „vrzavý“. Jinak dobrá, jako třená.

Během pečení hned ze začátku buchta rychle vyběhla nahoru, pak poklesla. Uvnitř se vytvořila velká (široká) vodorovná dutina :think: ; tu jsem využila - okraje jsem podle ní prokrojila a promázla marmeládou. Pekla jsem v kulatém minikastrole do MW. Protože buchta nemá „kůrku“, hotové kolo naplněné domácí rybízovou marmeládou jsem rozkrájela na osminy, přelila polevou z bílé čokolády a servírovala s pořádným kopečkem šlehačky ke kávě.

Je to výborná vychytávka pro toho, kdo nepotřebuje péct větší množství sladkého pečiva. Já jsem dnes potřebovala pouze 2 porce; buchtu jsem rozdělila, celá se snědla a já nemusím řešit, co se zbytkem.

Sice se nepovedla ideálně podle mých představ, ale neházím flintu do žita. Příště bude čokoládová s pařížskou šlehačkou :kytka:.

tondaj
21 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kropenatá buchta (MW)

No, jíst se to dá, ale bábovka bez hnědé kůrčičky je jen imitací bábovky. Když už si chci pochutnat a něco upéci, nevadí mi, že místo deseti minut bude bábovka v troubě tři čtvrtě hodiny. Zůstávám u klasické trouby.

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kropenatá buchta (MW)

Díky, díky, díky za vyzkoušení receptu. Mě zrovna dnes napadlo dát tu tekutou hmotu do mufínek (ne všechnu naráz, samozřejmě) a ozdobit jahodama a vlnit třeba jen 6 minut (ten čas bych zkoušela).
Mě ta rychlost hrozně nadchla, protože když mi někdo zavolá „Můžu se k Tobě stavit za 20 minut na kafe?“ Tak řeknu „Jasně, dostaneš k tomu i čerstvě upečenou buchetku!!!“ A zase budu za hvězdu, protože „buchetka“ bude. ;-DDD
Mimochodem, už delší dobu se mi v hlavě honí článek od Florentýnky Ultimativní česká buchta. Mohla bych využít jejího bádání a „nahrazovat“ mák vším možným tak, jak to ve svém článku píše…

alca
148 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kropenatá buchta (MW)

Povedla se,byla dobra(smichala jsem mak s orechy) a hlavne rychla.

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kropenatá buchta (MW) - melito

pokud jsi měla problém, že Ti buchta v mikrovlnce moc vyskočila, pak musím doplnit, že mám hodně pevnou silikonovou formu o objemu 1,5 l, se kterou nemám problém s přenosem i tekutých směsí. Zkus si změřit svou formu, možná je menší a proto se to nepovedlo. Jinak pro přepravu např. dortové formy do mikrovlnky to dělám stejně jako Jenoféfa: vytáhnu si ven otočný talíř.

Mimochodem, mám novou variantu této buchty: místo maku zkuste někdy nahrubo nastrouhanou Margotku!!!

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kropenatá buchta (MW)

Silikonovou formu položím prázdnou na vyndaný talíř mikrovlnné trouby (nebo na plech, když peču v normální troubě), naplním těstem a pak přenáším s tím talířem (plechem) a dávám do trouby, neberu naplněnou formu bez pevné podložky do ruky dřív, než těsto ztuhne a malinko prochladne. Nevím jakou máš formu, ale všechny formy, které mám já (koláč, bábovka, chlebíček) jsou jinak stabilní tak, že se samy nevylijí. V mikrovlnce jsem dělala v silikonové formě tu Šalamounovu buchtu (koláč?), z poloviční dávky a byla perfektní. Tuhle budu muset taky zkusit.

melita
13 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kropenatá buchta (MW)

Recept sa mi veľmi páčil. Preto som si špeciálne pre tento recept kúpila silikónovú formu, zarobila cesto a dala „vlniť“. Po pár minútach však nastal problém, pretože cesto vo forme sa mi vylialo v miktovlnke. Už pri plnení formy sa mi to zdalo divné, pretože forma je veľmi pružná a cesto sa prevaľovalo. Môj pokus skončil v odpadkoch (napriek tomu, že chuť cesta bola príjemná), ja sa však nevzdávam a preto ak máte niekto skúsenosti s pečením v silikónových formách prosím o radu !

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz