Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Jahody omyjeme, očistíme, osušíme, překrojíme. Meruňky oloupeme a nakrájíme na kousky. Ovoce svaříme s citronovou kůrou, cukrem a 80 ml hektaru. Ve zbylé šťávě rozpustíme škrobovou moučku, přilijeme do směsi, necháme přejít varem, vychladíme a vyjmeme citronovou kůru. 2. Ostrým nožem podélně rozřízneme vanilkový lusk a vydlabeme dřeň. Na krém dáme svařit mléko, do kterého jsme přidali vanilkový lusk i vydlabanou dřeň, a po svaření necháme ještě několik minut táhnout. Plátky želatiny vložíme do studené vody. 3. Vanilkové mléko přecedíme a necháme trochu vychladnout. Žloutky s cukrem ušleháme ve vodní lázni do pěny a za stálého míchání postupně přiléváme vanilkové mléko. Vymačkanou želatinu rozpustíme v horkém vanilkovém krému a směs necháme krátce želírovat. 4. Smetanu ušleháme dopevna a zároveň s krokantem ji jemně vmícháme do krému. Pohár plníme střídavě vrstvou vychlazené ovocné směsi a krokantového krému. Medu omyjeme a osušíme. Povrch poháru ozdobíme meduňkovými lístečky, plátky meruněk a půlkami jahod.
Recept je z kategorií: Krémy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krokantový krém