Recept Krokant z lískových oříšků

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Postavit velký kastrol na středně teplý sporák. Přidat cukr, vodu, sirup a přivéct vše do varu. Když začne směs vařit tak přidat máslo. Vařit bez míchání na 125°C na cukrářském teploměru a přidat oříšky. Přivéct směs na 148°C a zamíchat dovnitř prášek do pečiva, sůl a vanilkovou esenci. Nalít směs (opatrně!) na předem olejem vymaštěný plech s nízkým okrajem, vše dobře a rychle rozetřít cukrářskou špachtlí a nechat vychladnout. Rozlámat krokant na kousky a ty polít rozpuštěnou čokoládou, chcete-li.

Recept je z kategorií: Cukroví nepečené

Nahlásit recept

  • 05.11.03 vloženo
  • 4179x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min.

Ingredience

  • Na 450g:
  • 1 hrnek bílého jemného krystalového cukru
  • 1/4 hrnku vody
  • 1/4 světlého kukuřičného sirupu
  • 2 lžíce másla
  • 2 1/2 hrnku na sucho opražených lískových oříšků nakrájených na plátky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • několik kapek vanilkové esence, nebo oleje (na př. DR.Oetker)
  • rozpuštěná čokoláda chcete-li

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krokant z lískových oříšků

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz