Recept Krokant z lískových oříšků
babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Postavit velký kastrol na středně teplý sporák. Přidat cukr, vodu, sirup a přivéct vše do varu. Když začne směs vařit tak přidat máslo. Vařit bez míchání na 125°C na cukrářském teploměru a přidat oříšky. Přivéct směs na 148°C a zamíchat dovnitř prášek do pečiva, sůl a vanilkovou esenci. Nalít směs (opatrně!) na předem olejem vymaštěný plech s nízkým okrajem, vše dobře a rychle rozetřít cukrářskou špachtlí a nechat vychladnout. Rozlámat krokant na kousky a ty polít rozpuštěnou čokoládou, chcete-li.
Recept je z kategorií: Cukroví nepečené
- 05.11.03 vloženo
- 4789x zobrazeno
Čas přípravy
- 25 min.
Ingredience
- Na 450g:
- 1 hrnek bílého jemného krystalového cukru
- 1/4 hrnku vody
- 1/4 světlého kukuřičného sirupu
- 2 lžíce másla
- 2 1/2 hrnku na sucho opražených lískových oříšků nakrájených na plátky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky jedlé sody
- několik kapek vanilkové esence, nebo oleje (na př. DR.Oetker)
- rozpuštěná čokoláda chcete-li
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Krokant z lískových oříšků
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Krokant z lískových oříšků