Recept Krokant z lískových oříšků

babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Postavit velký kastrol na středně teplý sporák. Přidat cukr, vodu, sirup a přivéct vše do varu. Když začne směs vařit tak přidat máslo. Vařit bez míchání na 125°C na cukrářském teploměru a přidat oříšky. Přivéct směs na 148°C a zamíchat dovnitř prášek do pečiva, sůl a vanilkovou esenci. Nalít směs (opatrně!) na předem olejem vymaštěný plech s nízkým okrajem, vše dobře a rychle rozetřít cukrářskou špachtlí a nechat vychladnout. Rozlámat krokant na kousky a ty polít rozpuštěnou čokoládou, chcete-li.

Recept je z kategorií: Cukroví nepečené

Nahlásit recept

  • 05.11.03 vloženo
  • 4789x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min.

Ingredience

  • Na 450g:
  • 1 hrnek bílého jemného krystalového cukru
  • 1/4 hrnku vody
  • 1/4 světlého kukuřičného sirupu
  • 2 lžíce másla
  • 2 1/2 hrnku na sucho opražených lískových oříšků nakrájených na plátky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • několik kapek vanilkové esence, nebo oleje (na př. DR.Oetker)
  • rozpuštěná čokoláda chcete-li

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krokant z lískových oříšků

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz