Recept Krkovička s růžičkami

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Řízky z pěkné krkovičky naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. Pak ho zprudka opečeme na rozpáleném oleji.
Mezitím ve slané vodě uvařený květák rozebereme na růžičky a necháme okapat.
Do máslem vymazané zapékací misky srovnáme řízky krkovičky, poklademe je růžičkami květáku, přikryjeme tenkými plátky sýra a pokropíme zbytkem rozpuštěného másla. Zapečeme v troubě.
Mezitím připravíme omáčku:
Do majonézy vmícháme šlehačku, opepříme, osladíme, okyselíme citronovou šťávou a ochutíme vorčestrem.
Porce na talířích přelijeme připravenou omáčkou a ozdobíme snítkami petrželky. Podáváme s bramborovými kroketami.

Podle receptu Olgy Borkové.

Recept je z kategorií: Krkovička


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.02.08 vloženo
  • 3868x zobrazeno

Ingredience

  • 400g vepřové krkovičky
  • 400g květáku
  • 50g másla
  • pepř
  • sůl
  • 150g eidamu
  • 100g majonézy
  • 10g strouhaného křenu
  • citronová šťáva
  • pepř
  • vorčestr
  • 1 lžíce šlehačky
  • špetka cukru
  • petrželka

Doporučená příloha

  • Též můžeme podávat s hranolky nebo vařeným bramborem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krkovička s růžičkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz