Recept Krkovička po selsku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nakrájet maso na 3cm kostky a obalit je v mouce. Rozehřát olej na pánvi a postupně osmažit maso do hněda. Přendat maso do zapékací misky (3l kapacity). Na stejné pánvi, na které se maso smažilo, za stálého míchání osmažit cibuli a česnek do měkka. Přidat brandy, vývar, švestky a bylinky a dusit nepřikryté po 3min. Nalít omáčku na maso, přidat zelí a péct přikryté v předem vyhřáté troubě na 180°C po 1 hodinu, až je vepřové měkké.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 14.09.02 vloženo
  • 6690x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1kg krkrvičky
  • mouka
  • 6 lžic olele
  • 150g cibule, posekané
  • 2 česneky, utřené
  • 4 lžice brandy
  • 3/4l kuřecího vývaru (může být z kostky)
  • 125ml vypeckovaných, sušených, švestek, na hrubo posekaných
  • 2 lžíce posekaného čerstvého oregána (1/2 lžíce sušeného, rozdrceného)
  • 1 lžíce posekaného, čerstvého tymiánu (1/4 lžíce sušeného, rozdrceného)
  • 200g nastrouhaného, čerstvého, bílého zelí (spařené)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krkovička po selsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz