Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na snímku jsem na maso položil sázená vejce připravená v mikrovlnné troubě. V původním recepu to ale není.
Plátky krkovičky na okraji nařízněte a lehce je naklepejte. Opečte je na pánvi do hněda a dejte je do pekáče. Nasypte na ně rýži. Na tuku od opékání masa restujte cibuli a žampiony až jsou měkké. Rozdělte je na rýži a maso v pekáči. Osolte a opepřete. V troše vývaru rozmíchejte rajčatový protlak a spolu se zbytkem vývaru jej nalejte do pekáče. Pekáč zakryjte pokličkou nebo alu-folií a pečte v troubě vyhřáté na 225°C asi 45 minut (v horkovzdušné troubě jen při 200°C). **Tip:** Rýži rozdělte mezi plátky masa. Rýže, co je na povrchu masa, může být i po dušení v troubě trochu tvrdá. Nejlepší přílohou je rajčatový salát a případně i bageta.
Recept je z kategorií: Krkovička
rajčatový salát, bageta
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krkovička pečená s rýží a žampiony v troubě
222 příspěvků 13.2.12 20:10
Dneska jsem to zkusila. Poté, co jsem četla radu ohledně „trochu tvrdé rýže na povrchu“, tak jsem dala dospod pekáčku opečenou cibuli se žampiony, na to rýži, zalila vývarem s protlakem a navrch jsem položila opečené maso. Po 45 minutách ve 200 stupních na horkovzduch, po které jsem vydržela neodklápět a nenakukovat, jsem vyndala hotovou dobrotu´Rýže byla přesně akorát, tekutina nezbyla, ale ani to nebylo suché, prostě super
Takže recept šup do oblíbených, je to
jednoduché a moc dobré.
Spiser, vše z „jednoho hrnce“ /pekáče/ mám tůze ráda, vyzkouším, ukážu
717 příspěvků 22.11.11 09:27
Myslím tím opečená. Lépe je, jak jsem napsal, dát rýži mezi maso aby nasákla.
„Rýže, co je na povrchu masa, může být i po dušení v troubě trochu tvrdá.“
Myslíš tím opečená nebo nehotová? Je to záměr? Pokud ne, dalo by se tomu přece snadno zabránit…
5068 příspěvků 20.11.11 18:13
Spiser, vdaka
to je recept
..milujem varit v rure 