Recept Krkovička pečená s rýží a žampiony v troubě

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krkovička pečená s rýží a žampiony v troubě

Úvod

Na snímku jsem na maso položil sázená vejce připravená v mikrovlnné troubě. V původním recepu to ale není.

Postup

Plátky krkovičky na okraji nařízněte a lehce je naklepejte. Opečte je na pánvi do hněda a dejte je do pekáče. Nasypte na ně rýži. Na tuku od opékání masa restujte cibuli a žampiony až jsou měkké. Rozdělte je na rýži a maso v pekáči. Osolte a opepřete.

V troše vývaru rozmíchejte rajčatový protlak a spolu se zbytkem vývaru jej nalejte do pekáče. Pekáč zakryjte pokličkou nebo alu-folií a pečte v troubě vyhřáté na 225°C asi 45 minut (v horkovzdušné troubě jen při 200°C).

Tip: Rýži rozdělte mezi plátky masa. Rýže, co je na povrchu masa, může být i po dušení v troubě trochu tvrdá. Nejlepší přílohou je rajčatový salát a případně i bageta.

Recept je z kategorií: Krkovička


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.11.11 vloženo
  • 19421x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 větsí plátky krkovičky à ca. 150 g
  • 50 g másla
  • 2 dl nevařené rýže
  • 2 cibule, nakrájené na plátky nebo na proužky
  • 250 g žampionů, nakrájených na plátky
  • 2 PL rajčatového protlaku
  • 4 dl vývaru
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • rajčatový salát, bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krkovička pečená s rýží a žampiony v troubě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
klaaarka
222 příspěvků 13.02.12 20:10

Dneska jsem to zkusila. Poté, co jsem četla radu ohledně „trochu tvrdé rýže na povrchu“, tak jsem dala dospod pekáčku opečenou cibuli se žampiony, na to rýži, zalila vývarem s protlakem a navrch jsem položila opečené maso. Po 45 minutách ve 200 stupních na horkovzduch, po které jsem vydržela neodklápět a nenakukovat, jsem vyndala hotovou dobrotu´Rýže byla přesně akorát, tekutina nezbyla, ale ani to nebylo suché, prostě super :-) Takže recept šup do oblíbených, je to jednoduché a moc dobré.

 
2905
753 příspěvků 27.11.11 06:24

Spiser, vše z „jednoho hrnce“ /pekáče/ mám tůze ráda, vyzkouším, ukážu :wink:

 
spiser
717 příspěvků 22.11.11 09:27

Myslím tím opečená. Lépe je, jak jsem napsal, dát rýži mezi maso aby nasákla.

 
Alis
2617 příspěvků 22.11.11 07:59

„Rýže, co je na povrchu masa, může být i po dušení v troubě trochu tvrdá.“

Myslíš tím opečená nebo nehotová? Je to záměr? Pokud ne, dalo by se tomu přece snadno zabránit…

 
jolana
5064 příspěvků 20.11.11 18:13

Spiser, vdaka :) to je recept :potlesk: ..milujem varit v rure :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kuře na medu Kuře na medu
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz