Recept Krkovička pečená s rýží a žampiony v troubě

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krkovička pečená s rýží a žampiony v troubě

Úvod

Na snímku jsem na maso položil sázená vejce připravená v mikrovlnné troubě. V původním recepu to ale není.

Postup

Plátky krkovičky na okraji nařízněte a lehce je naklepejte. Opečte je na pánvi do hněda a dejte je do pekáče. Nasypte na ně rýži. Na tuku od opékání masa restujte cibuli a žampiony až jsou měkké. Rozdělte je na rýži a maso v pekáči. Osolte a opepřete. V troše vývaru rozmíchejte rajčatový protlak a spolu se zbytkem vývaru jej nalejte do pekáče. Pekáč zakryjte pokličkou nebo alu-folií a pečte v troubě vyhřáté na 225°C asi 45 minut (v horkovzdušné troubě jen při 200°C). **Tip:** Rýži rozdělte mezi plátky masa. Rýže, co je na povrchu masa, může být i po dušení v troubě trochu tvrdá. Nejlepší přílohou je rajčatový salát a případně i bageta.

Recept je z kategorií: Krkovička

Nahlásit recept

  • 20.11.11 vloženo
  • 20565x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 větsí plátky krkovičky à ca. 150 g
  • 50 g másla
  • 2 dl nevařené rýže
  • 2 cibule, nakrájené na plátky nebo na proužky
  • 250 g žampionů, nakrájených na plátky
  • 2 PL rajčatového protlaku
  • 4 dl vývaru
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • rajčatový salát, bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

spiser 20.11.11 14:18

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Krkovička pečená s rýží a žampiony v troubě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
klaaarka
222 příspěvků 13.02.12 20:10

Dneska jsem to zkusila. Poté, co jsem četla radu ohledně „trochu tvrdé rýže na povrchu“, tak jsem dala dospod pekáčku opečenou cibuli se žampiony, na to rýži, zalila vývarem s protlakem a navrch jsem položila opečené maso. Po 45 minutách ve 200 stupních na horkovzduch, po které jsem vydržela neodklápět a nenakukovat, jsem vyndala hotovou dobrotu´Rýže byla přesně akorát, tekutina nezbyla, ale ani to nebylo suché, prostě super :-) Takže recept šup do oblíbených, je to jednoduché a moc dobré.

2905
753 příspěvků 27.11.11 06:24

Spiser, vše z „jednoho hrnce“ /pekáče/ mám tůze ráda, vyzkouším, ukážu :wink:

spiser
717 příspěvků 22.11.11 09:27

Myslím tím opečená. Lépe je, jak jsem napsal, dát rýži mezi maso aby nasákla.

Alis
2617 příspěvků 22.11.11 07:59

„Rýže, co je na povrchu masa, může být i po dušení v troubě trochu tvrdá.“

Myslíš tím opečená nebo nehotová? Je to záměr? Pokud ne, dalo by se tomu přece snadno zabránit…

jolana
5066 příspěvků 20.11.11 18:13

Spiser, vdaka :) to je recept :potlesk: ..milujem varit v rure :)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz