Recept Krkovička na pivu

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krkovička na pivu

Postup

Maso opecte v tuku v hrnci do hneda. Vyjmete je, osolte a opeprete je. V hrnci restujte cibuli az je mekká, primíchejte k ní strouhanku a sojovou omácku. Maso vlozte do vymazaného pekáce spolu s tymiánem, petrzelkou a pivem. Povrch masa potrete cibulovou smesí. Pekác zakryjte alufolií, dejte do trouby vyhráté na 200 st. C a pecte ca. 75 minut. Upecené maso vyjmete z pekáce, stávu odlejte do kastrolku a zahustete maizenou rozmíchanou ve vode. Dochutte solí a evt. spetkou cukru.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 23.03.09 vloženo
  • 10668x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 400 g krkovicky
  • ½ PL tekutého margarinu nebo jiného tuku
  • 1-2 cibule, nakrájené na plátky
  • ½ dl strouhanky
  • ½ KL sojové omácky
  • 2 dl piva (ne plzenské)
  • na spicku noze tymiánu
  • 1 PL nakrájené petrzelky
  • ca. ½ PL maizeny
  • 1/4 dl vody
  • sul
  • pepr
  • evt. spetka cukru
  • tuk na vymazání pekáce

Doporučená příloha

  • Varené brambory a korenená rajcata.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krkovička na pivu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krkovička na pivu

karminek
757 příspěvků 24.3.09 20:13
Re: Krkovička na pivu.

Jo přátelé to je to kouzlo plzýnky :-))))

gmp
1603 příspěvků 24.3.09 20:11
Re: Krkovička na pivu. Karminek

abstinen - byť dočasný - a má tu řečí.

mrtvola
1394 příspěvků 24.3.09 19:24
Re: Krkovička na pivu.

Karmínku, dělávám kachnu na černém pivu. Jednou mi lenost a povětrnostní podmínky zabránily dojít pro černého kozlíka a podlila jsem jí plzní. Byla hořká (ta kachna a ta plzeň asi taky) a moc jsme si nepochutnali.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.3.09 19:17
Re: Krkovička na pivu. Karmínku,

nehádali, my ti to jenom sdělujeme, víš? :-)

Světlé pivo max. 10°, nebo to černé, jinak je jídlo moc hořké.

A je nás víc, nebojíme se tě, ani vlka, nic! :-D

karminek
757 příspěvků 24.3.09 17:54
Re: Krkovička na pivu.

Chachá to bychom se hádali dlouho, každej ať si tam dá co chce.

gmp
1603 příspěvků 24.3.09 17:34
Re: Krkovička na pivu.

Tady asi bych použil černé pivo, neb u nás se vaří téměř (prosím nepomiňte, že píši téměř) všechna piva tzv. plzeňského typu, čili hořká. Černé pivo zkaramelizuje a tím i máčku zahustí, a v tom případě bych si odpustil ten škrob. Obvzláště je li tam ta strouhanka, ta to přeci musí zahustit. Mohlo by to být i jedlé, oprubuju, ale bez škrobu, ten si radši nechám na košulenku. Miloš

oldsoft
682 příspěvků 24.3.09 01:58
Re: Krkovička na pivu.

Recept jsem nezkoušel, ale obecně podle mých zkušeností platí, že Plzeň je na vaření příliš hořká. Na pití je excelentní, ale když používám k vaření pivo, tak sáhnu po výčepním, tzn. po nějaké desítce.
Jestli to platí i v tomto konkrétním případě nejsem práv posoudit.

karminek
757 příspěvků 24.3.09 00:40
Re: Krkovička na pivu.

Používáš tam sojovou omáčku,cibuli a popřípadě špetku cukru. Proto si myslím že to tak hořký nebude ani s tou plzní.
A propos-nejenom plzeň je hořká.

spiser
717 příspěvků 23.3.09 22:25
Re: Krkovička na pivu. Karminek.

Pokud se pouzije plzenské pivo bude jídlo trochu hořké.

karminek
757 příspěvků 23.3.09 21:58
Re: Krkovička na pivu.

Trapná otázka-proč ne plzeňský? :-))))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz