Recept Krkovička na pivu

spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Krkovička na pivu

Postup

Maso opecte v tuku v hrnci do hneda. Vyjmete je, osolte a opeprete je. V hrnci restujte cibuli az je mekká, primíchejte k ní strouhanku a sojovou omácku. Maso vlozte do vymazaného pekáce spolu s tymiánem, petrzelkou a pivem. Povrch masa potrete cibulovou smesí. Pekác zakryjte alufolií, dejte do trouby vyhráté na 200 st. C a pecte ca. 75 minut. Upecené maso vyjmete z pekáce, stávu odlejte do kastrolku a zahustete maizenou rozmíchanou ve vode. Dochutte solí a evt. spetkou cukru.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 23.03.09 vloženo
  • 10929x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 400 g krkovicky
  • ½ PL tekutého margarinu nebo jiného tuku
  • 1-2 cibule, nakrájené na plátky
  • ½ dl strouhanky
  • ½ KL sojové omácky
  • 2 dl piva (ne plzenské)
  • na spicku noze tymiánu
  • 1 PL nakrájené petrzelky
  • ca. ½ PL maizeny
  • 1/4 dl vody
  • sul
  • pepr
  • evt. spetka cukru
  • tuk na vymazání pekáce

Doporučená příloha

  • Varené brambory a korenená rajcata.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krkovička na pivu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krkovička na pivu

karminek
757 příspěvků 24.3.09 20:13
Re: Krkovička na pivu.

Jo přátelé to je to kouzlo plzýnky :-))))

gmp
1603 příspěvků 24.3.09 20:11
Re: Krkovička na pivu. Karminek

abstinen - byť dočasný - a má tu řečí.

mrtvola
1394 příspěvků 24.3.09 19:24
Re: Krkovička na pivu.

Karmínku, dělávám kachnu na černém pivu. Jednou mi lenost a povětrnostní podmínky zabránily dojít pro černého kozlíka a podlila jsem jí plzní. Byla hořká (ta kachna a ta plzeň asi taky) a moc jsme si nepochutnali.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.3.09 19:17
Re: Krkovička na pivu. Karmínku,

nehádali, my ti to jenom sdělujeme, víš? :-)

Světlé pivo max. 10°, nebo to černé, jinak je jídlo moc hořké.

A je nás víc, nebojíme se tě, ani vlka, nic! :-D

karminek
757 příspěvků 24.3.09 17:54
Re: Krkovička na pivu.

Chachá to bychom se hádali dlouho, každej ať si tam dá co chce.

gmp
1603 příspěvků 24.3.09 17:34
Re: Krkovička na pivu.

Tady asi bych použil černé pivo, neb u nás se vaří téměř (prosím nepomiňte, že píši téměř) všechna piva tzv. plzeňského typu, čili hořká. Černé pivo zkaramelizuje a tím i máčku zahustí, a v tom případě bych si odpustil ten škrob. Obvzláště je li tam ta strouhanka, ta to přeci musí zahustit. Mohlo by to být i jedlé, oprubuju, ale bez škrobu, ten si radši nechám na košulenku. Miloš

oldsoft
682 příspěvků 24.3.09 01:58
Re: Krkovička na pivu.

Recept jsem nezkoušel, ale obecně podle mých zkušeností platí, že Plzeň je na vaření příliš hořká. Na pití je excelentní, ale když používám k vaření pivo, tak sáhnu po výčepním, tzn. po nějaké desítce.
Jestli to platí i v tomto konkrétním případě nejsem práv posoudit.

karminek
757 příspěvků 24.3.09 00:40
Re: Krkovička na pivu.

Používáš tam sojovou omáčku,cibuli a popřípadě špetku cukru. Proto si myslím že to tak hořký nebude ani s tou plzní.
A propos-nejenom plzeň je hořká.

spiser
717 příspěvků 23.3.09 22:25
Re: Krkovička na pivu. Karminek.

Pokud se pouzije plzenské pivo bude jídlo trochu hořké.

karminek
757 příspěvků 23.3.09 21:58
Re: Krkovička na pivu.

Trapná otázka-proč ne plzeňský? :-))))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Chilli con carne Chilli con carne
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz