Recept Krkovička lahodně voňavá

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krkovička lahodně voňavá

Postup

Maso omyjeme, osušíme, potřeme utřeným stroužkem česneku se solí a dáme do chladna na 2 hodiny. Maso vyjmeme, potřeme sádlem, opepříme, posypeme rozemnutou bazalkou a zprudka na pánvi opečeme ze včech stran do hněda. Přidáme pokrájenou cibuli, palici česneku, nové koření a bobkový list. Podlijeme vyvarem, přikryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby péct do měkka. Nezapomeneme sem tam podlévat výpekem. Ke konci pečení maso odkryjeme a necháme na něm vytvořit kůrčičku. Podáváme s restovanými bramborami a zeleným salátem.

Recept je z kategorií: Krkovička

Nahlásit recept

  • 14.03.07 vloženo
  • 60698x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g vepřové krkovičky
  • 30 g vepřového sádla
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 celá palice česneku
  • 1 bobkový list
  • 2 zrnka nového koření
  • sušená bazalka
  • mletý pepř a hrubá sůl podle chuti
  • masový vývar, nejlépe domáci

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krkovička lahodně voňavá

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krkovička lahodně voňavá - Handulo,

děkuji Ti za odpověď a radu! Mám hrnec s přiléhavou poklicí, který je jako římský (Le Cruiset). Kdyby se ty brambory ¨vykoupaly¨ ve šťávě, to by jim možná neuškodilo…příště je tam přihodím…

Přeji Ti příjemnou neděli!

Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krkovička lahodně voňavá, Babi

také jsem nad těma bramborama uvažovala, ale poprvé jsem si netroufla. Ale myslím si, že by tam šly, jen se musí opatrně s vývarem, jelikož v římáku ta krkovička pustí šťávu, a já mám raději prorostlejší. Myslím, že by se brambory pěkně " vykoupaly " v té šťávičce.
Určitě jsem nedělala naposledy, u nás začalo pršet.
Hezké odpoledne!!!

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krkovička lahodně voňavá - Handulo,

promiň, že jsem ihned neodpověděla na tak pěkný komentář, ze kterého mám upřímnou radost. Tvoje fotka v deníčku je lákající a protože znám tu vůni, tak jsem právě dostala obrovskou chuť na kousek krkovičky. Koukám, že lze bez problémů připravit i plátky. Mám však dotaz. Co Ty na to, nemohou se přidat brambory do hrnce s masem? To by také dobře voněly…

Přeji Ti příjemný den!

Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krkovička lahodně voňavá. Babi

včera jsme měli k večeři, foto mám v deníčku. Měla jsem plátky i s kostí, koření jsem zachovala, jen jsem to dala od začátku péci do římského hrnce, ke konci jsem ho odkryla a měli jsme k tomu brambor. kaši. Bylo to výborné, jednoduché, rychlé a vlastně skoro bez práce. Vůně byla po celém domě, fakt dobrota.
Přeji krásný den všem…

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krkovička lahodně voňavá - Handulo,

recept je sice na maso vcelku, ale když o tom mluvíš, tak proč ne v plátcích? Řekla bych vykoštěné maso, ale kosti je vždycky dobré přidat do pekáče, dodají chuť! To však zajisté víš. Jsem zvědava, bude-li chutnat? Dík za komentář......

Dobrou noc!

Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krkovička lahodně voňavá.

Tak to bude nádherně šťavnaté papání, to se mi líbí!!! Babi, prosím - krkovička vcelku a s kostí?? Nebo můžou být i plátky s kostí??? Já myslím, že by šly i plátky a budou dříve hotové. Ale nechám se poddat…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Cibulačka Cibulačka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz