Recept Krkovice - živáň

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krkovice - živáň

Úvod

Byl jsem vyzván abych připravil nějakou dobrotu pro 15 lidí a z lenosti jsem pustil do zjednodušené živáňské.
Nakonec maso nemělo šanci ani zchladnout a kosti byly čisté jak od mravenců.

Postup

Do krkovice uděláme kapsy. každý 1 centimetr nařežeme maso ke kosti, tak aby se vytvořila kapsa. Takto vytvořené kapsy vyplníme plátkem slaniny, kolečkem klobásy, paprikou a cibulí. Ingredience na marinádu důkladně promixujeme. Celou krkovici položíme na hliníkový tác a důkladně několikrát potřeme marinádou. Celou Krkovici i s tácem zabalíme do alobalu, celé to musí být uzavřené, ideálně několik vrstev. Pečeme cca 5 hodin při 150 stupních. Poté necháme ještě 30minut odpočinout a rozbalujeme a podáváme. Maso mizí velice rychle.

Recept je z kategorií: Krkovička

Nahlásit recept

  • 06.03.15 vloženo
  • 12631x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 hodin pečení příprava 30min

Počet porcí

  • 15 porcí

Ingredience

  • Celá krkovice s kostí (3-4kg)
  • Polt špeku, nebo uzeného boku
  • 4 klobásy
  • 5 větších cibulí
  • 3 červené papriky, rači klasiku než kápie
  • Na potření
  • Sojovou omáčku
  • Worcestrová omáčka
  • Olej
  • 2 hlavy česneku
  • Paprika sladká či pálivá
  • další dle libosti, pivo, med, čili papričky atd.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ivous0077 03.04.15 10:55

Krkovici jsem ještě uvnitř promazala hořčicí a před pečením ji trochu svázala, aby s těmi „vnitřnostmi“ nebyla tak rozglábená. Do marinády jsem dala trochu medu a maso jsem pekla obložené zeleninou (paprika, cibule, česnek a na zkoušku trochu tuřínu). Bylo to velmi vydařené jídlo.

Odkaz na uvaření

krtecek.m 06.03.15 10:11

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Krkovice - živáň

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
birkana
1687 příspěvků 07.03.15 09:35

@krtecek.m, dík za nápad :palec:. Dobrá alternativa pro již okoukané „grilovací žranice“ :mavam:.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Karbanátky Karbanátky
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz