Recept Krkovice - živáň

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krkovice - živáň

Úvod

Byl jsem vyzván abych připravil nějakou dobrotu pro 15 lidí a z lenosti jsem pustil do zjednodušené živáňské.
Nakonec maso nemělo šanci ani zchladnout a kosti byly čisté jak od mravenců.

Postup

Do krkovice uděláme kapsy. každý 1 centimetr nařežeme maso ke kosti, tak aby se vytvořila kapsa. Takto vytvořené kapsy vyplníme plátkem slaniny, kolečkem klobásy, paprikou a cibulí.
Ingredience na marinádu důkladně promixujeme.
Celou krkovici položíme na hliníkový tác a důkladně několikrát potřeme marinádou.
Celou Krkovici i s tácem zabalíme do alobalu, celé to musí být uzavřené, ideálně několik vrstev.
Pečeme cca 5 hodin při 150 stupních.
Poté necháme ještě 30minut odpočinout a rozbalujeme a podáváme.
Maso mizí velice rychle.

Recept je z kategorií: Krkovička

Nahlásit recept

  • 06.03.15 vloženo
  • 10866x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 hodin pečení příprava 30min

Počet porcí

  • 15 porcí

Ingredience

  • Celá krkovice s kostí (3-4kg)
  • Polt špeku, nebo uzeného boku
  • 4 klobásy
  • 5 větších cibulí
  • 3 červené papriky, rači klasiku než kápie
  • Na potření
  • Sojovou omáčku
  • Worcestrová omáčka
  • Olej
  • 2 hlavy česneku
  • Paprika sladká či pálivá
  • další dle libosti, pivo, med, čili papričky atd.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ivous0077 03.04.15 10:55

Krkovici jsem ještě uvnitř promazala hořčicí a před pečením ji trochu svázala, aby s těmi „vnitřnostmi“ nebyla tak rozglábená. Do marinády jsem dala trochu medu a maso jsem pekla obložené zeleninou (paprika, cibule, česnek a na zkoušku trochu tuřínu). Bylo to velmi vydařené jídlo.

Odkaz na uvaření

krtecek.m 06.03.15 10:11

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Krkovice - živáň

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
birkana
1674 příspěvků 07.03.15 09:35

@krtecek.m, dík za nápad :palec:. Dobrá alternativa pro již okoukané „grilovací žranice“ :mavam:.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz