Recept Krkovice - živáň
krtecek.m Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Byl jsem vyzván abych připravil nějakou dobrotu pro 15 lidí a z lenosti jsem pustil do zjednodušené živáňské. Nakonec maso nemělo šanci ani zchladnout a kosti byly čisté jak od mravenců.
Postup
Do krkovice uděláme kapsy. každý 1 centimetr nařežeme maso ke kosti, tak aby se vytvořila kapsa. Takto vytvořené kapsy vyplníme plátkem slaniny, kolečkem klobásy, paprikou a cibulí. Ingredience na marinádu důkladně promixujeme. Celou krkovici položíme na hliníkový tác a důkladně několikrát potřeme marinádou. Celou Krkovici i s tácem zabalíme do alobalu, celé to musí být uzavřené, ideálně několik vrstev. Pečeme cca 5 hodin při 150 stupních. Poté necháme ještě 30minut odpočinout a rozbalujeme a podáváme. Maso mizí velice rychle.
Recept je z kategorií: Krkovička
- 06.03.15 vloženo
- 24753x zobrazeno
Čas přípravy
- 5 hodin pečení příprava 30min
Počet porcí
- 15 porcí
Ingredience
- Celá krkovice s kostí (3-4kg)
- Polt špeku, nebo uzeného boku
- 4 klobásy
- 5 větších cibulí
- 3 červené papriky, rači klasiku než kápie
- Na potření
- Sojovou omáčku
- Worcestrová omáčka
- Olej
- 2 hlavy česneku
- Paprika sladká či pálivá
- další dle libosti, pivo, med, čili papričky atd.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku3.4.15 10:55
Krkovici jsem ještě uvnitř promazala hořčicí a před pečením ji trochu svázala, aby s těmi „vnitřnostmi“ nebyla tak rozglábená. Do marinády jsem dala trochu medu a maso jsem pekla obložené zeleninou (paprika, cibule, česnek a na zkoušku trochu tuřínu). Bylo to velmi vydařené jídlo.
Líbí se miDiskuse k receptu Krkovice - živáň
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Krkovice - živáň
@krtecek.m, dík za nápad
. Dobrá alternativa pro již
okoukané „grilovací žranice“
.