Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a rozšleháme. Necháme 5 minut stát. Pak přidáme cukr, špetku soli, mletou skořici, nastrouhaný muškátový oříšek, vejce a změklé máslo. Vše důkladně prošleháme a postupně přidáváme mouku. Ze surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme 30 minut kynout na teplém místě. Do vykynutého těsta zpracujeme rozinky. Potom těsto vložíme do tukem vymazané mísy, zakryjeme potravinářskou fólií a přes noc necháme odležet v chladničce. Druhý den těsto vyndáme a necháme při pokojové teplotě stát přibližně 30 minut. Pak těsto rozdělíme na 18 dílků a do dvou pekáčků narovnáme vytvořené bochánky po devíti kusech, pokaždé 3x3 kusy. Zakryjeme je utěrkou a necháme na teplém místě opět kynout, dokud se jejich velikost nezdvojnásobí (cca 90 minut). Pak bochánky nařízneme na povrchu do tvaru kříže a potřeme rozšlehaným bílkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 10 minut. Teplotu poté snížíme na 160 °C a dopékáme dalších 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a potom křížky na bocháncích naplníme cukrovou polevou. Polevu připravíme smícháním moučkového cukru s nastrouhanou kůrou z citronu a šťávou z poloviny citronu. Nakonec přilijeme mléko a vše utřeme dohladka. *Poznámka:* Variantu ze sušených kvasnic najdete "zde":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=8659 . *1 bochánek má přibližně 1632 kJ, tj. 389 kcal.* Čerpáno z časopisu Chvilka pro tebe - recept zaslala paní Zuzana Hooper z Pardubic.
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Křížkové bochánky