Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V kastrolu rozehrejte olej a na nem restujte cesnek ca. 3 minuty. Pridejte k nemu petrzelku a krevety a varte 2 minuty. Zalejte vse vínem a varte dalsích 3-5 minut, az jsou krevety uvarené ale ne prevarené. Osolte a opeprete. Tip: Varené krevety lze také pouzít ale ty se musí v omácce jen prohrát.
Recept je z kategorií: Mořští živočichové
Bageta.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krevety ve vinné česnekové omáčce
490 příspěvků 25.1.09 03:43
V minulém týdnu jsem, Janíčku, jsem připravila krevety obdobným způsobem, jen jsem do pokrmu nepřidávala víno. Jako přílohu jsem zvolila rýži vařenou v bujonovém vývaru z masoxové kostky, mám dojem, že to byl slepičí vývar. Bylo to velmi dobré. Ráda ozkusím Tvoji variantu s vínem, určitě to též bude skvělé. Jen si počkám až na nějaký čas se mi dcera vrátí domů, ono je to vždy jen na pár dní, abych se s ní o tu dobrotu mohla podělit a spolu s ní prožít tu pohodu nad dobrým jídlem. Mám doma dospívajícího syna, ale ten ještě nedokáže ocenit kulinářské finesy. Tomu zatím záleží na kvantitě a aby to bylo pro něho jedlé.Pěkný víkend Janíčku ti přeje Libuše.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
To je spisere přímo na můj jazýček- mlsnej, krevety a česnek, to je paráda, obojí totiž miluji. Jsi fakt borec a „krevetový guru“!!! Díky moc. Měj se fajny a pěkný víkend. Tady dneska prší, zato včera bylo léto- u nás 33 °C (teda na slunci), prostě nádhera jak se všechno z té země vyrojilo a lezlo to před očima. Šťourala jsem se na zahradě a normálně jsem se při tom krásně opálila. A naši pidilidi byli úplně zblázněný do toho počasí. Pa,pa do Dánska a žij na plno!