Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Cvalik Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Krevety opláchneme a dáme do vařící vody se třemi lžícemi octa a lžičkou soli. vody by mělo být tolik, aby byly ponořené. Vaříme 20-30 minut. Necháme vychladnout a očistíme je. V hrnci rozpálíme olej, necháme zezlátnout cibulku a podlijeme vínem. Přidáme oloupaná, propasírovaná rajčata, zelenou petrželku, sůl a pepř. Když šťáva zhoustne,přidáme krevety a necháme na mírném plameni ještě tak 10-15 minut. Podánat se mohou teplé i za studena.
Recept je z kategorií: Mořské
zelenina, chléb, nebo i hranolky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krevety v omáčce
4813 příspěvků 24.2.09 16:37
jednou jsem vařila vajíčka dvě hodiny a taky ty potvory ne a ne změknout.
Teď vážně. Čerstvé krevety …maximálně tři minuty. Jakmile se začervenají, jsou hotové.
ze sve osobni zkusenosti s krevetami (cersteve kupovane primo z lodi v Chorvatsku:), tak ty jsme poprve varili asi 15min a byly dost hnusne, tuhe a gumove … ale my jako správní studenti snime vsechno
neznam predvarené krevety, ale docela urcite syrové krevety se vari jenom par minut a rozhodne ne jen tak, ve slané vode pul hodiny. A docela urcite se cisti od strev, jeste pred tepelnou upravou.
1254 příspěvků 24.2.09 02:54
Po této době bych je už asi nepodávala, ale používala maximálně na gumování
16 příspěvků 24.2.09 02:19
Toto je recept ze syrových krevet. Pokud koupíš předpřipravené, tak samozřejmě stačí vařit méně.
9 příspěvků 22.2.09 04:18
určitě vařit jenom málo nebo budou gumové…
další dotaz: krevety vaříš dohromady skoro třičtvrtě hodiny… já vařím pár minutek a žiji v domnění, že čím déle krevety vaříme, tím jsou gumovatější a bez chuti… Můžeš prosím upřesnit?
je tu minimálně šest… ach jo. Salát z… snad ani není vhodné komentovat.
A.