Recept Krevety v omáčce
Cvalik Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Krevety opláchneme a dáme do vařící vody se třemi lžícemi octa a lžičkou soli. vody by mělo být tolik, aby byly ponořené. Vaříme 20-30 minut. Necháme vychladnout a očistíme je. V hrnci rozpálíme olej, necháme zezlátnout cibulku a podlijeme vínem. Přidáme oloupaná, propasírovaná rajčata, zelenou petrželku, sůl a pepř. Když šťáva zhoustne,přidáme krevety a necháme na mírném plameni ještě tak 10-15 minut. Podánat se mohou teplé i za studena.
Recept je z kategorií: Mořské
- 19.02.09 vloženo
- 7424x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 hod
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1kg krevet
- 1 sklenka olivového oleje
- 1/2 kg zralých rajčat
- 3/4 šálku nadrobno nakrájené cibule
- sklenka bílého vína
- 1/2 šálku nakrájené zelené petrželky
- 3 lžíce octa
- sůl, pepř
Doporučená příloha
zelenina, chléb, nebo i hranolky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Krevety v omáčce
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Krevety v omáčce
4812 příspěvků 24.2.09 16:37
jednou jsem vařila vajíčka dvě hodiny a taky ty potvory ne a ne změknout.
Teď vážně. Čerstvé krevety …maximálně tři minuty. Jakmile se začervenají, jsou hotové.
ze sve osobni zkusenosti s krevetami (cersteve kupovane primo z lodi v Chorvatsku:), tak ty jsme poprve varili asi 15min a byly dost hnusne, tuhe a gumove … ale my jako správní studenti snime vsechno
neznam predvarené krevety, ale docela urcite syrové krevety se vari jenom par minut a rozhodne ne jen tak, ve slané vode pul hodiny. A docela urcite se cisti od strev, jeste pred tepelnou upravou.
1254 příspěvků 24.2.09 02:54
Po této době bych je už asi nepodávala, ale používala maximálně na gumování
16 příspěvků 24.2.09 02:19
Toto je recept ze syrových krevet. Pokud koupíš předpřipravené, tak samozřejmě stačí vařit méně.
9 příspěvků 22.2.09 04:18
určitě vařit jenom málo nebo budou gumové…
další dotaz: krevety vaříš dohromady skoro třičtvrtě hodiny… já vařím pár minutek a žiji v domnění, že čím déle krevety vaříme, tím jsou gumovatější a bez chuti… Můžeš prosím upřesnit?
je tu minimálně šest… ach jo. Salát z… snad ani není vhodné komentovat.
A.