Recept Krevety v omáčce

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Krevety opláchneme a dáme do vařící vody se třemi lžícemi octa a lžičkou soli. vody by mělo být tolik, aby byly ponořené. Vaříme 20-30 minut. Necháme vychladnout a očistíme je. V hrnci rozpálíme olej, necháme zezlátnout cibulku a podlijeme vínem. Přidáme oloupaná, propasírovaná rajčata, zelenou petrželku, sůl a pepř. Když šťáva zhoustne,přidáme krevety a necháme na mírném plameni ještě tak 10-15 minut.
Podánat se mohou teplé i za studena.

Recept je z kategorií: Mořské


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.02.09 vloženo
  • 5496x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1kg krevet
  • 1 sklenka olivového oleje
  • 1/2 kg zralých rajčat
  • 3/4 šálku nadrobno nakrájené cibule
  • sklenka bílého vína
  • 1/2 šálku nakrájené zelené petrželky
  • 3 lžíce octa
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • zelenina, chléb, nebo i hranolky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krevety v omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
esmeralda
4813 příspěvků 24.02.09 16:37
Re: Krevety v omáčce - Františko,

jednou jsem vařila vajíčka dvě hodiny a taky ty potvory ne a ne změknout.

Teď vážně. Čerstvé krevety …maximálně tři minuty. Jakmile se začervenají, jsou hotové.

 
Frantiska
927 příspěvků 24.02.09 06:18
Re: Krevety v omáčce

ze sve osobni zkusenosti s krevetami (cersteve kupovane primo z lodi v Chorvatsku:), tak ty jsme poprve varili asi 15min a byly dost hnusne, tuhe a gumove … ale my jako správní studenti snime vsechno :)))

 
noskovice
1323 příspěvků 24.02.09 04:09
Re: Krevety v omáčce-Cvaliku,

neznam predvarené krevety, ale docela urcite syrové krevety se vari jenom par minut a rozhodne ne jen tak, ve slané vode pul hodiny. A docela urcite se cisti od strev, jeste pred tepelnou upravou.

 
Bali
1254 příspěvků 24.02.09 02:54
Re: Krevety v omáčce

Po této době bych je už asi nepodávala, ale používala maximálně na gumování ;-)

 
Cvalik
16 příspěvků 24.02.09 02:19
Re: Krevety v omáčce

Toto je recept ze syrových krevet. Pokud koupíš předpřipravené, tak samozřejmě stačí vařit méně.

 
neb
9 příspěvků 22.02.09 04:18
Re: Krevety v omáčce

určitě vařit jenom málo nebo budou gumové…

 
Alis
2617 příspěvků 22.02.09 01:29
Re: Krevety v omáčce, Cvalíčku,

další dotaz: krevety vaříš dohromady skoro třičtvrtě hodiny… já vařím pár minutek a žiji v domnění, že čím déle krevety vaříme, tím jsou gumovatější a bez chuti… Můžeš prosím upřesnit?

 
Alis
2617 příspěvků 20.02.09 02:46
Re: Rošťáků ...

je tu minimálně šest… ach jo. Salát z… snad ani není vhodné komentovat.
 A.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz