Recept Krevety s rajčaty a ovčím sýrem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Krevety s rajčaty a ovčím sýrem

Postup

1. Cibuli nahrubo posekáme. Chleba opečeme na opékači, pak pokrájíme na kostky. Oloupaný česnek rozmixujeme, přidáme par­mazán a rozmícháme s 2 lžícemi oleje. 2. Krevety omyjeme a osušíme. Rajčata spa­říme, oloupeme, zbavíme semen a dužinu pokrájíme na kostičky, stejně i sýr. 3. Zapneme gril v troubě. Cibuli opečeme na zbylém oleji, přidáme rajčata a víno a du­síme asi 5 min. Vmícháme 50 g sýrových kos­tek a bylinky, okořeníme. Vše rozdělíme do 4 ohnivzdorných formiček, poklademe gar­nelami a zbývajícím ovčím sýrem. Zapékáme asi 10 min.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 05.08.02 vloženo
  • 4966x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 380 kcal, 21 g bílkovin, 23 g tuků, 21 g sacharidů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky čes­neku
  • 1 krajíc toastového chleba
  • 50 g parmazánu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 200 g kuchyňsky uprave­ných malých garnel nebo krabů
  • 1 kg rajčat
  • 100 g ovčího sýra
  • 125 ml bílého vína
  • po 2 lžících sekané petr­želky a dobromysli
  • sůl a pepř
  • petrželka a dobromysl na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krevety s rajčaty a ovčím sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Tatranské kuře Tatranské kuře
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz