Recept Krevety s česnekovou rajčatovou omáčkou

pepicek Portugalská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Krevety s česnekovou rajčatovou omáčkou

Postup

1. Krevety omyjeme a vyloupeme z krunýřů. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Feferonku očistíme, omyjeme a rozkrájíme na tenká kolečka. Bylinky omyjeme, osuší­me a otrháme z nich lístky. 2. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a na mírném ohni na něm osmahneme česnek, feferonku, bylinky a poté ze všech stran opečeme krevety. Opatrně je vyjmeme a udržujeme v teple. 3. Rajčata necháme na sítu okapat a potom je na­hrubo rozmačkáme, přidáme na pánev a asi 10 min. dusíme. Osolíme a opepříme. Krevety upravíme na talíře spolu s rajčatovou omáčkou.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 28.07.02 vloženo
  • 23928x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 270 kcal, 23 g bílkovin, 15 g tuků, 9 g sacharidů
  • 16 obřích krevet
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malá feferonka
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1/2 svazku tymiánu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 konz. loupaných rajčat (800 g)
  • sůl
  • pepř
  • Můžeme použít i čer­stvá rajčata.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krevety s česnekovou rajčatovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz