Recept Krevety s česnekovou rajčatovou omáčkou
pepicek Portugalská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Krevety omyjeme a vyloupeme z krunýřů. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Feferonku očistíme, omyjeme a rozkrájíme na tenká kolečka. Bylinky omyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. 2. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a na mírném ohni na něm osmahneme česnek, feferonku, bylinky a poté ze všech stran opečeme krevety. Opatrně je vyjmeme a udržujeme v teple. 3. Rajčata necháme na sítu okapat a potom je nahrubo rozmačkáme, přidáme na pánev a asi 10 min. dusíme. Osolíme a opepříme. Krevety upravíme na talíře spolu s rajčatovou omáčkou.
Recept je z kategorií: Mořští živočichové
- 28.07.02 vloženo
- 25355x zobrazeno
Čas přípravy
- 20 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu asi 270 kcal, 23 g bílkovin, 15 g tuků, 9 g sacharidů
- 16 obřích krevet
- 2 stroužky česneku
- 1 malá feferonka
- 2 snítky rozmarýnu
- 1/2 svazku tymiánu
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 konz. loupaných rajčat (800 g)
- sůl
- pepř
- Můžeme použít i čerstvá rajčata.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Krevety s česnekovou rajčatovou omáčkou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Krevety s česnekovou rajčatovou omáčkou