Recept Krevety s česnekovou rajčatovou omáčkou

Portugalská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krevety s česnekovou rajčatovou omáčkou

Postup

1. Krevety omyjeme a vyloupeme z krunýřů. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Feferonku očistíme, omyjeme a rozkrájíme na tenká kolečka. Bylinky omyjeme, osuší­me a otrháme z nich lístky. 2. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a na mírném ohni na něm osmahneme česnek, feferonku, bylinky a poté ze všech stran opečeme krevety. Opatrně je vyjmeme a udržujeme v teple. 3. Rajčata necháme na sítu okapat a potom je na­hrubo rozmačkáme, přidáme na pánev a asi 10 min. dusíme. Osolíme a opepříme. Krevety upravíme na talíře spolu s rajčatovou omáčkou.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 28.07.02 vloženo
  • 23145x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 270 kcal, 23 g bílkovin, 15 g tuků, 9 g sacharidů
  • 16 obřích krevet
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malá feferonka
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1/2 svazku tymiánu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 konz. loupaných rajčat (800 g)
  • sůl
  • pepř
  • Můžeme použít i čer­stvá rajčata.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krevety s česnekovou rajčatovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz