Recept Krevetový salát s avokádem

(Hodnoceno 2x) Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krevetový salát s avokádem

Postup

Z citronové stávy, creme-fraiche, cesneku a HP omácky smíchejte dressing a ochutte jej solí a peprem. Duzinu z avokáda nakrájejte na malé kostky a vmíchejte je do dressingu spolu s pórkem a krevetami.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 05.05.08 vloženo
  • 13229x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g loupaných varených krevet
  • 1 pórek, nakrájený na drobno
  • 3 zralá avokáda
  • 2 PL citronové stávy
  • 2 dl creme-fraiche
  • sul
  • pepr
  • 1 rozetrený strouzek cesneku
  • 1 PL HP omácky

Doporučená příloha

  • Bageta.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.7.19 11:14

Vynikající záležitost. Jen poměr surovin je ještě třeba doladit. Jako masožravec bych tam rád viděl víc krevet. Omáčku HP jsem nesehnal, zastoupil ji kečup. A místo creme fraiche česká šlehačka. Ale ten trik s citrónovou šťávou a smetanou je fenomenální!

Odkaz na uvaření

Lyduska 27.10.16 10:03

Trošku poupravená verzia.
Namiesto HP omáčky som použila 1 PL „Mango - Habanero“ horčice, namiesto Creme fraiche som použila biely jogurt a majonézu, zmiešané v pomere 1:1.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Krevetový salát s avokádem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krevetový salát s avokádem

sveva
751 příspěvků 3.6.10 00:30
Re: Krevetový salát s avokádem. omáčka HP

Tuto omáčku neznám. Tak jsem hledala, možná to někoho z vás také zajímá.
Tradiční anglickou omáčku HP vytvořil obchodník s kořením Garton na konci 19. století. Dověděl se, že ji servírují v jedné sněmovní restauraci a coby dobrý obchodník nazval ji HP (House of the Parliament).
Jiné vysvětlení názvu, méně uznávané, je spojené s určitým vášnivým sázkařem jménem Harry Palmer, který prodal recept („Harry Palmer's Famous Epsom Sauce“) Gartonovi, aby mohl splatit dluhy.
Je to britská odpověď na ketchup, není tak sladká spíše kyselejší. Základ je sladový ocet, rajčata, ovoce a koření, s vůní páleného dřeva. Výborná na klobásky, hamburgery a grilované maso.
Přes sto let ikona ostrovního království nakonec podlehla globalizaci a před nedávnem byla výroba přesunuta do Holandska (Heinz).
Volně přeloženo z webu.
Tak ten originál už neochutnám. Doufejme, že recepturu zachovají, víme jak to často končí.
Zdravím.

Manana
1515 příspěvků 2.6.10 21:49
Re: Krevetový salát s avokádem.

Někteří Labužníci mi prominou, trošku jinej salát z těchto surovin mám
tady .

tuso
99 příspěvků 2.6.10 19:14
Re: Krevetový salát s avokádem.
Dharma70
28 příspěvků 2.6.10 18:47
Re: Krevetový salát s avokádem.

Spiser, prosim Ta co je to ta HP omacka… ?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz