Recept Krevetoví utopenci

pepicek Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Krevetoví utopenci

Úvod

alias Pikantní nakládané krevety

Určitě řeknete, že jsem se už úplně zbláznil, když jsou krevety v československých luzích jen zmrazené a hodně drahé, ale to k tomu patří se občas zasnít. Recept pochází ze 60 let staré kuchařky Charleston Receipts, která je považována za klasiku mezi americkými kuchařkami.

Postup

1. Oloupejte krevety. 2. Uvařte krevety ve vroucí vodě 3-5 minut nebo až zrůžoví. Slijte je a propláchěte studenou vodou. 3. Promíchejte krevety a cibuli ve velké míse. Smíchejte spolu olej se zbytkem ingrediencí a přelijte přes krevety s cibulí. Přikryjte a nechte alespoň 24 hodin uležet, směs můžete občas promíchat. Před servírováním vmíchejte nasekanou petrželovou nať.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 28.03.10 vloženo
  • 7649x zobrazeno

Čas přípravy

  • 23 min plus den

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • 1 kg neloupaných velkých syrových krevet
  • 3 malé šalotky, natenko pokrájené
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku vinného octa taragonového nebo toho co máte po ruce
  • 2 lžíce nakládacího koření (Deko)
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce Worcesteru
  • 1/2 lžíce mletého hořčičného semínka
  • 1/4 lžíce mleté červené papriky
  • 1/4 šálku najemno nasekané čerstvé petrželové natě

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krevetoví utopenci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krevetoví utopenci

esmeralda
4813 příspěvků 29.3.10 05:46
Re: Krevetoví utopenci

Anglicky Tarragon - česky Estragon.

casino
4497 příspěvků 29.3.10 05:42
Re: Krevetoví utopenci

Že by estragonový ocet?

Louis
129 příspěvků 29.3.10 05:23
Re: Krevetoví utopenci

Co to je ten taragonový vinný ocet?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz