Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z mouky, piva, bílků, nastrouhaného česneku a jedné lžíce oleje ušleháme těstíčko, do kterého vmícháme krevetky a bylinky. Osolíme a opepříme, případně můžeme ještě zahustit solamylem. Nabíráme lžící, na pánvi formujeme placičky a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Můžeme použít lívanečník.
Recept je z kategorií: Mořští živočichové
čerstvé bílé pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
12.5.20 14:45
Za mě nic extra, prostě normální smažené krevety v těstíčku, jaké dostanete u Číňanů. Použil jsem střední krevety, takže jsem je obaloval jednotlivě. Těstíčko hezky drží, nestéká a je husté akorát. Koriandr jsem necítil, ale měl jsem jen mražený, tak to možná bylo tím. Jedlé to bylo, ale raději bych si krevety vychutnal jinak, než je plácnout do oleje.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krevetoví rarášci
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Tulinko, díky za pochvalu
. Připomněla jsi mi, že ty krevety musím taky
koupit, je tu na ně polední dobou dost pěkných receptů (hlavně od
Spisera). Kdyby to tak ti moji potomci taky ochutnali, aby věděli, co je
dobrýho…:-)))
Hezké sváteční odpoledne. B.
353 příspěvků 25.1.09 03:43
bezva recept, bezva jídlo, super oběd, manžel si liboval- děkuju!
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Jo, a mně nejvíc chutnal Tokay, škyt.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Manžel říká: „Nemá to chybu“. Syn: „Zabal do toho normální řízek“.
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
to mi dost připomíná indonéský Bakwan. Na to jsem chodila v Singapuru k jednomu malému stánku před školou. Moc mi to chutnalo. Jedna indonéská spolužačka mi přinesla recept od své babičky. Nikdy jsem ho nedělala, určitě bude trochu jiný, než jsem jedla u stánku, ale asi ho vyzkouším.
V receptu jsou krevety, mouka, voda, česnek, cibule, jarní cibulka, řapíkatý celer, vejce, sůl, pepř
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Jojo, kvůli dietě. Trochu jsem původní recept pozměnila, už je hotový a móc dobrý. Asi tu změnu připíšu do komentářů (sice pod svůj recept, ale co…:-)))
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji Ti. A ozvu se. Ten lilek je zase kvůli dietě, že? Ale ten je dobrý, ten se dá.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
už jsem je dlouho nedělala, ale vyzkoušený a realizovaný byl několikrát. Není na tom co pokazit.
(A neboj, u mých receptů je v opačném případě poznámka, že jsem někde jen ochutnala a získala recept.)
Jo, tyhle placičky bych si taky dala… My máme ten lilek v pánvi, co jsem napsala včera, ale to je taky pochoutka
Pa B.
Kdyžtak se ozvi, co Vy na to…:-))
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Bono, máš tento recept vyzkoušený? Mám na dnešní večer krevety a nevím, co s nimi.