Recept Krevetové špízy

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krevetové špízy

Postup

1. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky, na pán­vi pokapeme olejem a necháme 3 hodiny rozležet. 2. Vymačkáme 1 limetu. Krevety vyloupeme, zba­víme střívek, omyjeme a osušíme. Pokapeme je li­metovou šťávou a asi 1 hodinu marinujeme. 3. Zbylé limety omyjeme, podélně rozpůlíme a na­krájíme na 24 plátků. Pak střídavě napichujeme na každý špíz 3 limetové plátky a 2 krevety. Bazalku omyjeme, osušíme a posekáme. 4. Česnek vyjmeme z pánve a olej rozehřejeme. Špízy na něm opékáme z každé strany asi 2 min. Poté je osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a okamžitě podáváme. K pokrmu se jako příoha hodí zapečená rajčatová bageta. Tip: 8 krajíčků bagety po­kapeme česnekovým olejem a obložíme pokrájenými rajčaty. Zapékáme v troubě asi 5 min. při 200 °C.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 03.07.02 vloženo
  • 13573x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 260 kcal, 26 g bílk., 14 g tuků, 6 g sacharidů
  • 4 stroužky česneku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 4 chem. neošetřené limety (popř, ci­trony)
  • 16 krevet (asi 300 g)
  • 1/2 svazku bazalky
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krevetové špízy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz