Recept Krevetové špízy
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky, na pánvi pokapeme olejem a necháme 3 hodiny rozležet. 2. Vymačkáme 1 limetu. Krevety vyloupeme, zbavíme střívek, omyjeme a osušíme. Pokapeme je limetovou šťávou a asi 1 hodinu marinujeme. 3. Zbylé limety omyjeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na 24 plátků. Pak střídavě napichujeme na každý špíz 3 limetové plátky a 2 krevety. Bazalku omyjeme, osušíme a posekáme. 4. Česnek vyjmeme z pánve a olej rozehřejeme. Špízy na něm opékáme z každé strany asi 2 min. Poté je osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a okamžitě podáváme. K pokrmu se jako příoha hodí zapečená rajčatová bageta. Tip: 8 krajíčků bagety pokapeme česnekovým olejem a obložíme pokrájenými rajčaty. Zapékáme v troubě asi 5 min. při 200 °C.
Recept je z kategorií: Mořští živočichové
- 03.07.02 vloženo
- 15723x zobrazeno
Čas přípravy
- 35 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu asi 260 kcal, 26 g bílk., 14 g tuků, 6 g sacharidů
- 4 stroužky česneku
- 5 lžic olivového oleje
- 4 chem. neošetřené limety (popř, citrony)
- 16 krevet (asi 300 g)
- 1/2 svazku bazalky
- sůl
- pepř
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Krevetové špízy
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Krevetové špízy