Recept Krevetová Yum cha

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krevetová  Yum cha

Úvod

Silvestrovske party su komplikovanejsie, ked mate viacej narodnosti a nie vsetci maju radi kapustnicu a bryndzove halusky.
Na rozdiel od mojich Slovenskych znamych, ktory plody mora nemusia, tak v Azii je to jedno z popularnych jedal.
Pre nedavnom som pridal recept na Cinske zemiaky netradicne nakrajane

Postup

1- Vacsie krevety ocistime (hlava, supiny, crievko) a nechame chvostik tak, aby sa dali chytit do ruky. Ja som pouzil surove - sede, dakde sa im hovori zelene.

2- Vacsie lojovite zemiaky 'nastruhame specialno skrabkou na dlhsie sliziky. (treba viac budeme mat odpad…pouzijeme do kapustnice)

3- Krevety omotame zemiakovymi slizikami. Zlahka poposolime pokorenime.

4- alternativa 1
Dame do „paraku“ a parime cca 5-7 minut - treba vyskusat.

5- alternativa 2
Dame fritezy a vysmazime do zlatista.

6- Servirujeme s lahkou sojovou omackou alebo sladkou chilli omackou.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.12.11 vloženo
  • 2735x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

  • 500 g krevety surove
  • 500g zemiaky lojovite vacsie A
  • sol, biele korenie
  • sojova omacka lahka
  • sladka chilli omacka
  • alternativa:
  • rastlinny olej na vyprazanie podla potreby

Doporučená příloha

  • vino, pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 12.12.11 14:30

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Krevetová Yum cha

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
sveva
751 příspěvků 18.12.11 13:46

Bento díky za pěkný a zajímavý recept. Čistění krevet začíná obvykle utrháním nožiček. K tomuto receptu by bylo pěkné odstranit také střívko. My neradi trháme hlavy, protože pod krunýřem se může vysát krásně voňavá šťáva. Samozřejmě je řeč o opravdu čersvých krevetách. A u těch se dá vyloupnout i ocásek a je to také znakem čerstvosti.
Zdravím.

 
ssalonis
61 příspěvků 16.12.11 13:30

super :potlesk:

 
Bento
794 příspěvků 13.12.11 07:31

esmeralda, mas pravdu :palec: prikladam navod, ja som tiez bol z tych potvor dopleteny ako ich ocistit.

 
esmeralda
4813 příspěvků 12.12.11 22:27

Zase něco pěkného. Nevím jak bych zvládla ty brambory, neboť nemám speciální škrabku.
Bento, možná stojí za zmínku že u krevet je třeba nechat neoloupaný i ten poslední dílek před ocáskam. Jinak ocásek upadne.

Na Yum Cha jsem už dlouho nebyla. Děláš mi chutě. Ale do Silvestra se čekat nemusí… :potlesk:

 
Frantiska
927 příspěvků 12.12.11 19:53

krasa

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz