Recept Krevetová Yum cha

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krevetová  Yum cha

Úvod

Silvestrovske party su komplikovanejsie, ked mate viacej narodnosti a nie vsetci maju radi kapustnicu a bryndzove halusky.
Na rozdiel od mojich Slovenskych znamych, ktory plody mora nemusia, tak v Azii je to jedno z popularnych jedal.
Pre nedavnom som pridal recept na Cinske zemiaky netradicne nakrajane

Postup

1- Vacsie krevety ocistime (hlava, supiny, crievko) a nechame chvostik tak, aby sa dali chytit do ruky. Ja som pouzil surove - sede, dakde sa im hovori zelene. 2- Vacsie lojovite zemiaky 'nastruhame specialno skrabkou na dlhsie sliziky. (treba viac budeme mat odpad...pouzijeme do kapustnice) 3- Krevety omotame zemiakovymi slizikami. Zlahka poposolime pokorenime. 4- alternativa 1 Dame do "paraku" a parime cca 5-7 minut - treba vyskusat. 5- alternativa 2 Dame fritezy a vysmazime do zlatista. 6- Servirujeme s lahkou sojovou omackou alebo sladkou chilli omackou.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 12.12.11 vloženo
  • 2911x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

  • 500 g krevety surove
  • 500g zemiaky lojovite vacsie A
  • sol, biele korenie
  • sojova omacka lahka
  • sladka chilli omacka
  • alternativa:
  • rastlinny olej na vyprazanie podla potreby

Doporučená příloha

  • vino, pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 12.12.11 14:30

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Krevetová Yum cha

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
sveva
751 příspěvků 18.12.11 13:46

Bento díky za pěkný a zajímavý recept. Čistění krevet začíná obvykle utrháním nožiček. K tomuto receptu by bylo pěkné odstranit také střívko. My neradi trháme hlavy, protože pod krunýřem se může vysát krásně voňavá šťáva. Samozřejmě je řeč o opravdu čersvých krevetách. A u těch se dá vyloupnout i ocásek a je to také znakem čerstvosti.
Zdravím.

ssalonis
61 příspěvků 16.12.11 13:30

super :potlesk:

Bento
794 příspěvků 13.12.11 07:31

esmeralda, mas pravdu :palec: prikladam navod, ja som tiez bol z tych potvor dopleteny ako ich ocistit.

esmeralda
4813 příspěvků 12.12.11 22:27

Zase něco pěkného. Nevím jak bych zvládla ty brambory, neboť nemám speciální škrabku.
Bento, možná stojí za zmínku že u krevet je třeba nechat neoloupaný i ten poslední dílek před ocáskam. Jinak ocásek upadne.

Na Yum Cha jsem už dlouho nebyla. Děláš mi chutě. Ale do Silvestra se čekat nemusí… :potlesk:

Frantiska
927 příspěvků 12.12.11 19:53

krasa

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz