Recept Krevetky "Kiev"

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krevetky

Postup

Smíchat máslo, utřený česnek, petrželku a hořčici. Položit máslo na plastický film a srolovat ho do 30cm rolky. Zabalit rolku do alobalu a nechat vychladit do tuha. Nakrájet máslo na 10 třícentimetrových plátků. Oloupat krevety z krunýře a naříznout je na hřbetech, ale nedoříznout. Vyjmout černou ¨nit¨. Jemně naklepat dvě a dvě krevety dohromady tak, aby se překrývaly a utvořily ploché kolečko. Pomocí vlhkých rukou obalit každé kolečko kolem kolečka másla tak, aby vznikly rolky jako na obrázku. Obalit krevety v mouce, trochu našlehaných vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance. Vložit do lednice a nechat pořádně vychladit. Postupně rychle osmažit krevety v hlubokém horkém oleji. Osušit je na ubrousku a podávat je horké s plátky citronu a limety, chcete-li. TIP: Krunýře z krevet nezahazovat, ale vložit je do plastického zmaražovacího sáčku a zmarazit je. Přidávat další, až jich je dostatečně na přípravu jednoduchého vývaru s mnohým použitím.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 16.07.03 vloženo
  • 8049x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 20 syrových velkých krevetek
  • 90g másla
  • 1 lžíce jemně posekané petrželky
  • 2 lžičky celozrnné hořčice
  • 4 stroužky česneku, utřené
  • hladká mouka
  • 2 vejce lehce našlahaná
  • 6 lžic mléka
  • strouhanka
  • olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krevetky "Kiev"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Ejo...

Krevety se obalují jenom jednou, jinak by byl trojobal tvrdý pro delikátní krevety. Nejdříve se krevetí rolky hodně vychladí a pak se velice rychle smaží. Trik je v tom, že bylinkové máslo musí být uvnitř roztavené, ale nevytíkat ven (musí být bezpečně zabaleno do krevet). Na Labužníku je už jeden recept Kievskie kotlety, ale ten je z kuřete (musím někde sehnat obrázek i k tomu kuřeti).

Kdybys bydlela za rohem, tak Tě na krevety, nebo kuře pozvu, ale je to trošínku daleko. Možná nějaká pražská restaurace má recept v repertoáru. Avšak věř, že to není složité si je připravit doma, jenom trochu piplačka, ale zajisté za podstatně méně korun :-)

Eja
3853 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi,

úplně se mi sbíhají sliny, ale když si představím obalování, tak to je přesně jídlo, které by mi nejvíc chutnalo od někoho jiného. Ale vážně - má se to smažit rychle, aby se ta máslová směs roztekla co nejméně ? Nebo se má naopak co nejvíc vsáknout do krevetího masíčka ? Stačí to obalit jednou nebo raději 2×, aby to máslo nevyteklo přes trojobal ?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz