Recept Krevetky "Kiev"

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krevetky

Postup

Smíchat máslo, utřený česnek, petrželku a hořčici. Položit máslo na plastický film a srolovat ho do 30cm rolky. Zabalit rolku do alobalu a nechat vychladit do tuha. Nakrájet máslo na 10 třícentimetrových plátků. Oloupat krevety z krunýře a naříznout je na hřbetech, ale nedoříznout. Vyjmout černou ¨nit¨. Jemně naklepat dvě a dvě krevety dohromady tak, aby se překrývaly a utvořily ploché kolečko. Pomocí vlhkých rukou obalit každé kolečko kolem kolečka másla tak, aby vznikly rolky jako na obrázku. Obalit krevety v mouce, trochu našlehaných vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance. Vložit do lednice a nechat pořádně vychladit. Postupně rychle osmažit krevety v hlubokém horkém oleji. Osušit je na ubrousku a podávat je horké s plátky citronu a limety, chcete-li. TIP: Krunýře z krevet nezahazovat, ale vložit je do plastického zmaražovacího sáčku a zmarazit je. Přidávat další, až jich je dostatečně na přípravu jednoduchého vývaru s mnohým použitím.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 16.07.03 vloženo
  • 8199x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 20 syrových velkých krevetek
  • 90g másla
  • 1 lžíce jemně posekané petrželky
  • 2 lžičky celozrnné hořčice
  • 4 stroužky česneku, utřené
  • hladká mouka
  • 2 vejce lehce našlahaná
  • 6 lžic mléka
  • strouhanka
  • olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krevetky "Kiev"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krevetky "Kiev"

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Ejo...

Krevety se obalují jenom jednou, jinak by byl trojobal tvrdý pro delikátní krevety. Nejdříve se krevetí rolky hodně vychladí a pak se velice rychle smaží. Trik je v tom, že bylinkové máslo musí být uvnitř roztavené, ale nevytíkat ven (musí být bezpečně zabaleno do krevet). Na Labužníku je už jeden recept Kievskie kotlety, ale ten je z kuřete (musím někde sehnat obrázek i k tomu kuřeti).

Kdybys bydlela za rohem, tak Tě na krevety, nebo kuře pozvu, ale je to trošínku daleko. Možná nějaká pražská restaurace má recept v repertoáru. Avšak věř, že to není složité si je připravit doma, jenom trochu piplačka, ale zajisté za podstatně méně korun :-)

Eja
3861 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi,

úplně se mi sbíhají sliny, ale když si představím obalování, tak to je přesně jídlo, které by mi nejvíc chutnalo od někoho jiného. Ale vážně - má se to smažit rychle, aby se ta máslová směs roztekla co nejméně ? Nebo se má naopak co nejvíc vsáknout do krevetího masíčka ? Stačí to obalit jednou nebo raději 2×, aby to máslo nevyteklo přes trojobal ?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Reveňový koláč Reveňový koláč
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz