Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Muchacho Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Pro toho kdo nemá v zásobě vinné listy. Do kameninové nebo skleněné nádoby udělat mořidlo, tj víno, ocet-dle chuti, já moc kyselé nemusím-celou skořici, několik hřebíčků, trochu soli. Vložit křepelky a nechat v chladu přes noc. Druhý den nechat okapat, je-li nutno osolit, na prsíčka nití přivázat proužky slaniny. Péci na másle, dost často zalévat mořídlem a vznikající šťávou z křepelek. Když jsou měkké položit na nahřátý talíř, obložit rýží, předtím podušenou, na zbylé šťávě. Ještě jednou upozorňuji na opatrnost s množstvím octa do mořidla! Jemné masíčko křepelek vyžaduje i jemné ingredience pro přípravu.
Recept je z kategorií: Jiný kur
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Křepelky zase jinak
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Krepelky su nalozene a ku nim budu hroznove listy. Ked sme pri tych hroznovych listoch. Objavila som novy recept na nalozenie listov na zimu. Je stary ale ja som nevedela a videla nahodou. Ako som uz pisala, cerstve listy do flase, poriadne na tesno napnit a potom sterilizovat.
Si predstav, takto to predavaju Carefour v litrovych sklenenych flasiach a vyzeraju nadherne a maju aj krasnu zachovalu farbu. Idem na to.
Maj sa krasne…