Recept Křepelky s omáčkou z hrozna

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Křepelky s omáčkou z hrozna

Úvod

Křepelky jsou po celé evropě vyhledávanou specialitou pro svoje vynikající a jemné maso. Tento recept, pocházející z Francie, je velmi jednoduchý, přesto opradu velmi chutný a díky flambování i zajímavý na přípravu.

Postup

Křepelky očistíme, osušíme, osolíme (nezapomeneme i zevnitř) a opepříme. V hrnci rozehřejeme máslo (můžeme přidat trochu olivového oleje) a ze všech stran křepelky osmažíme. Jakmile jsou osmažené, vlijeme do hrnce koňak a zapálíme. Flambujeme a po uhasnutí přilijeme bílé víno a přidáme hrozno zbavené pecek. Přiklopíme pokličkou a dusíme 15-20 minut.
Křepelky vyjmeme, udržujeme v teple, dochutíme omáčku a servírujeme například s rýží.
Dobrou chuť!

Nahlásit recept

  • 17.06.12 vloženo
  • 1829x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 křepelky
  • 2 PL másla
  • 5 cl koňaku
  • 1 dl bílého vína
  • 20 ks kuliček hroznového vína
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • Rýže, brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Mlsny_Honzik 17.06.12 14:18

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Křepelky s omáčkou z hrozna

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Štika na smetaně

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Mrkvový salát Mrkvový salát
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz