Recept Křepelky s omáčkou z hrozna

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Křepelky s omáčkou z hrozna

Úvod

Křepelky jsou po celé evropě vyhledávanou specialitou pro svoje vynikající a jemné maso. Tento recept, pocházející z Francie, je velmi jednoduchý, přesto opradu velmi chutný a díky flambování i zajímavý na přípravu.

Postup

Křepelky očistíme, osušíme, osolíme (nezapomeneme i zevnitř) a opepříme. V hrnci rozehřejeme máslo (můžeme přidat trochu olivového oleje) a ze všech stran křepelky osmažíme. Jakmile jsou osmažené, vlijeme do hrnce koňak a zapálíme. Flambujeme a po uhasnutí přilijeme bílé víno a přidáme hrozno zbavené pecek. Přiklopíme pokličkou a dusíme 15-20 minut.
Křepelky vyjmeme, udržujeme v teple, dochutíme omáčku a servírujeme například s rýží.
Dobrou chuť!



Nahlásit recept

  • 17.06.12 vloženo
  • 1785x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 křepelky
  • 2 PL másla
  • 5 cl koňaku
  • 1 dl bílého vína
  • 20 ks kuliček hroznového vína
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • Rýže, brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Mlsny_Honzik 17.06.12 14:18

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Křepelky s omáčkou z hrozna

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Králičí roláda na víně





Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz