Recept Kreolská jambalaya s krevetami

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Šunku pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a jemně posekáme, vše osmahneme v kastrolu na 1 lžíci rozehřátého másla. 2. Papriku očistíme, vyřízneme semeník, omyjeme a lusk nakrájíme na nudličky. Vložíme do kastrolu, přidáme nakrájená rajčata, vývar, bobkový list a tymián. Okořeníme pálivou mletou paprikou a pepřem. Vše uvedeme do varu. Vmícháme rýži, přikryjeme a vaříme na mírném ohni zhruba 30 min. 3. Ananasové plátky dáme okapat, pak je rozpůlíme a opečeme dozlatova na zbytku rozehřátého másla. Do rýže přimícháme okapané krevety, osolíme a opepříme. Jambalayu upravíme s ananasem na talíře. Můžeme obložit feferonkami.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 6732x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g šunky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 zelená paprika
  • 420 g pokrájených rajčat
  • 1/2 l masového vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • pálivá mletá paprika
  • pepř
  • 250 g dlouhozrnné rýže
  • 1 konzerva ananasových plátků (425 ml)
  • 250 g vařených garnátů
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kreolská jambalaya s krevetami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz