Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
myska2 Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kren oloupeme, nastrouhame a smichame se zmeklym maslem. Pstruhy osolime a opeprime, do brisni dutiny nastrkame krenove maslo. Z listu krenu serizneme (jen seriznout, ne vyriznout) stredve zebro a listy zlehka potreme olejem. Pstruhy dobre zabalime do krenovych listu a ovazeme provazkem. Dame na rost rozpalene trouby (hrokovsduch asi 160 - 180) a peceme 15 az 20 minut. Mezitim uvarime nove male brambory. Muzete oloupat, ale my je radi i se slupickou. Na pare uvarime lehce osolenou brokolici, mladou karotku a cukrovy hrasek. Podavame vsechno dohromady. Brambory polijeme stavou, ktera zustala v krenovem listu (ten se neji). Zeleninu sypeme oprazenym sezamem a troskou cerstve nasrouhnuteho krenu. Vetsinou k tomu pijeme strik z mladeho rynskeho.
Recept je z kategorií: Ryby
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krenovy pstruh
144 příspěvků 14.7.08 03:52
Mam fakt desnou radost, ze chutna. Diky!
353 příspěvků 25.1.09 03:43
I u nás jsme si před chvílí dali k večeři báječné pstroužky, manžel dokonce od kamaráda přinesl krásné křenové listy a tak to bylo s celou parádou. Já mám na pstruhovi moc ráda takovou tu hodně vypečenou kůžičku a tak jsem si při vybalování ryby z listu říkala, že to asi nebude ono, ale chuť ryby byla tak báječná, že určitě budeme zase co nejdříve opakovat. Jako přílohu jsme měli malé brambůrky sypané pažitkou a směs zaleninky- kukuřice, hrášek a karotka, sypané sezamem, dcera si ho ještě přisypala i na rybu a pochvalovala si. Takže děkuji za super recept.
253 příspěvků 25.1.09 03:43
Mně se taky takové recepty líbí, jak píše manek, tea63 a další - jednoduchá a efektní kombinace, nic se netopí v tuku. Nic přehnaně drahé. TOTO JSOU RECEPTY PRO LABUŽNÍKA. Labužník není žrout ale gourment:)))
144 příspěvků 13.7.08 12:41
Diky za vyzkouseni receptu a jsem rada, ze chutnal.
Prazena seminka vseho druhu mam moc rada, krome sezamu a lneneho je vyborne i dynove a prazene slunecnice mlsame misto orisku.
hezký a jednoduchý recept, bezva!
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Teo, opražené lněné semínko se stalo hitem i u nás doma. Toho pstruha udělám manželovi na výročí svatby. My totiž v červenci slavíme výročí 2. Seznámení a svatby.
Ryby on mám strašně rád, já je zase ráda
dělám.
Myšce díky za recept.
Sylvie
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak pstroužci byli včera k večeři. Jen jsem nesehnala ty křenové listy. Asi potřebuji brýle, protože jsem se z dálky domnívala, že křen mají u sousedů na zahrádce, ale po bližším ohledání to byla nějaká kytka.
Rybky jsem tedy udělala v
„papilotě“ a byly výborné. Malé nové brambůrky (se slupičkou- také
máme rádi, moje maminka je vždycky škrabala, ale já ne ) a brokolice. Sezam
jsem neměla, ale opražila jsem lněné semínko. To dělám docela často a
sypu ho na saláty. Krásně křupe a chutná, jen se musí dobře rozkousat,
aby bylo zdravé. Jinak jak příjde, tak také odejde.
Křenové pstruhy určitě zase zopakuji. Díky,
Mysko a pokud možno hezký den s nohou nahoře a nejezdi jako blázen! 
144 příspěvků 12.7.08 00:03
jste vsechny strasne moc hodne a ja vam dekuju. Dnesek jsem si kratila tim, ze jsem tady prochazela recepty po obdobich a udelalo mi hroznou radost, ze pochvala prisla od tech, kterych si po precteni receptu vazim.
Marmelado, nasla jsem taky tvuj super-blog.
A ti pstruzi jsou fakt dobri, mame je doma moc radi.
A za to leto ve spitale si muzu sama, jezdim fakt jako blazen. Jeste stesti, ze jsem ublizila jen sama sobe.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak včera jsem loudila u sousedů křen na okurky, to se budou divit, až přijdu pro listy
.
Je to úžasný recept. Jen co někde „ulovím pstruhy“ vyzkouším. Možná nebudu čekat na pstruhy a zkusím to i s jinou rybou.
34 příspěvků 25.1.09 03:43
Teo, nikam nechoď - a piš co si myslíš, jako jsi to dělala vždycky. Na to tu nikdo monopol nemá, vyjádřit svůj názor mohou i nenormální Labužníci.....
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Já už jen nakukuju a nestačím se divit !
A myslím, že nejen já. Jdu koupi ty pstruhy,
křenové listy snad uloupím někde u sousedů nebo papír je v šuplíku.
Fakt mám na to takovou chuť ! Papa a já zase budu jen nakukovat. 
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Teo, ahoj, Tebe jsem neviděla…
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Krásný recept !
Uf…
Milá mysko2, odepsaná v žádném případě nejsi ! Vařím úplně ve stejném stylu, jako ty a recepty s různými přeplácanými marinádami, tisícem ingrediencí, chemickými tatarkami apod., mám už dávno za sebou. Bohužel, někteří noví „labužníci“ nikdy nepochopí o čem je dobrá kuchyně. Snažím se, aby si všechny suroviny zachovaly svou chuť a vzájemně se nepřebíjely.
Moc se mi líbí heslo pana mistra kuchaře Pohlreicha „Kupuj to nejlepší a dělej s tím co nejméně“. Možná to není přesně, ale snad mi promine.
Ty pstruhy určitě udělám, budu mít sice jen mražené, ale to neva.
Hlavně přeji brzké uzdravení !! Léto ve špitále, to je teda něco.
34 příspěvků 25.1.09 03:43
Mysko, já myslím, že na Labužníka chodí hodně lidí, kteří třeba nediskutují, ale s chutí si přečtou Tvoje recepty. „Filosofie“ čistých chutí nezakrytých různými směskami firemně dělaných koření má spoustu zastánců a je to koneckonců trend současného kulinaření. O trend nejde, ale tento způsob vaření je náročný i na suroviny i na technologii přípravy, tady se každá chybka hned pozná ......
144 příspěvků 11.7.08 10:28
On se kren da najit i na louce, je to v podstate plevel. Driv ho mivali v zahradce u kazde venkovske chalupy. Ale v papiru je to taky jedle.
.
diky, Mispulko, ze moralni podporu, ale mama dojem, ze pro toto forum jsem odpsana
34 příspěvků 25.1.09 03:43
Ty křenové listy kromě funkce obalu mají asi i funkci chuťovou, ale ty těžko seženu, zkusím místo toho pstroužky zabalit do pečícího papíru - vypadá to skvěle. Mysko, díky za recept.