Recept Krémové žampiony

(Hodnoceno 1x) Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krémové žampiony

Postup

Rozpusťte máslo. Na pánev přidejte cibuli a smažte dokud nezměkne. Přidejte citronovou šťávu a žampiony, smažte 3 minuty. Vmíchejte kukuřičnou mouku a kari, za stálého míchání vařte 2 minuty. Přidejte smetanu a jemně míchejte dokud nezhoustne. Přichuťte solí a pepřem pokud libo. Naneste směs na toasty. Můžete dozdobit nasekanou petrželkovou natí.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 02.04.02 vloženo
  • 13674x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 lžíce másla
  • 1 malá cibule, nadrobno nakrájená
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1/4 kg žampionů
  • 4 lžíce kukuřičné mouky (pokud není k sehnání, tak může být i hladká)
  • 1/2 lžíce kari
  • 1 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 4 toasty nebo topinky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 27.09.15 20:47

Na zahradě vyrostly houby, prohlásili jsme je za žampiony, podle receptu udělali, moc si pochutnali :-)

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Krémové žampiony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jau
457 příspěvků 29.09.15 17:54

@daduuja Neměli, vypěstovali jsme je ze zbytků hub, což někdo považuje za nemožné :lol:

Zatop si nebo si dej do čajíčku rumíček :mavam:

daduuja
1145 příspěvků 29.09.15 17:42

@jau musí to být krása, měli jste sadbu?
Nám roste jen vatovec, žampiony, václavky, penízovka a na jaře špičky tak nějak samovolně :-), teď zkoušíme hlívu na pařezech, ale snad bude až příští rok.

@birkana u nás začaly, každý nosí koše hřibů, jedeme v sobotu ke známým, jsem zvědavá, protože Štěpán mi líčil koš hřibů než vlezl do lesa a pak další tři.
Včera soused ve 4 odpoledne na otočku 27 hřibů.
A já se klepu zimou a léčím se čajíčkem, sakra.

daduuja
1145 příspěvků 29.09.15 17:35

@Dadooa teda to od tebe není hezké mi zničit veškeré iluze :-)

birkana
1687 příspěvků 29.09.15 15:05
Letos je to bída

@daduuja, mám splín :,( :,( :,(

Letos jsem na osvědčených místech nenalezla ani jeden „žampík“ 8o - pečárku polní, ovčí natož jiný příbuzný druh :think:. Prostě žádné houbařské žně jako v předchozích letech. Ještě, že mám nasušeno a zavařeno od loňska ;)

jau
457 příspěvků 29.09.15 08:29

@daduuja Mnoho druhů hub tvoří symbiózu jen s určitým stromem. Hřib smrkový je zrovna dost obtížné vypěstovat, ale nám se podařily křemenáče osikové (pod osikami, jak jinak), stejně tak lze kozáky březové, klouzky modřínové.
Masáci - růžovky se nám taky uchytily, stejně tak holubinky namodralé.
Zrovna včera jsme „sklidili“ 32 křemenáčků :mavam:

jolana
5066 příspěvků 29.09.15 00:23

Dadoa, kdesi som citala od dakeho hubara odbornika, ze stonky od lesnych hub zahrabat pod daky?(uz si nepamatam aky) strom v zahrade ak ludia maju a huby budu…hm?!

Dadooa
268 příspěvků 28.09.15 17:15

@daduuja ze ze zbytku hub vyrostou novy je dost rozsirenej blabol. Podhoubi se ze zbytku netvori. :roll:

daduuja
1145 příspěvků 28.09.15 14:02

@Ala_V ještě žijem a syn dostal instrukce :-), i když po muchomůrce zelené by to zatím bylo stejné :P
Léta házím pod smrk zbytky hub po očištění, hřiby, kozáky, křemenáče… a začnou růst žampiony :zed:, na druhém konci zahrady dozrává ještě jeden vatovec. :mavam:

Ala_V
100 příspěvků 28.09.15 10:18

Hezké! Doufám, Daduujo, že to nebyly Vaše poslední recepty ;) :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Tatranské kuře Tatranské kuře
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz