Recept Krémové řezy po bavorsku

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Krémové řezy po bavorsku

Postup

1. Mléko, 1 lžíci cukru a dřeň vanilky uvedeme do varu. 1 lžíci cukru se žloutky ušleháme do pěny a zamícháme do mléka. Za stálého míchání zahřejeme, procedíme a rozdělíme na dvě poloviny. 2. Necháme změknout 4 plátky želatiny a rozpustíme je v polovině krému. Přidáme marcipán, vymícháme dohladka a necháme vychladnout. Našleháme tuhou šlehačku a polovinu vmicháme spolu s rozinkami do krému. 3. Necháme změknout zbytek želatiny, rozpustíme ji ve zbytku krému. Vmícháme nugát a rum a necháme vychladnout. Pak přidame zbytek šlehačky. 4, Oba krémy navrstvíme do obdélníkové (paštikové) formy vyložené fólií a postavíme na 2-3 hodiny do chladu. Pak ztuhlý krém vyklopíme, stáhneme fólii a rozkrájíme na řezy.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 7827x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/4 l mléka
  • 4 lžíce cukru
  • dřeň z 1/2 vanilky
  • 3 žloutky
  • 7 plátků želatiny
  • 50 g marcipánu
  • 400 g šlehačky
  • 50 g rozinek
  • 100 g nugátu
  • 2 cl rumu
  • 1 sklenice (cca 480 ml)
  • švestkového kompotu

Doporučená příloha

  • Na talířích podáváme se švestkovým kompotem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krémové řezy po bavorsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz