Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bunter Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Slepici očistíme, dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, oloupanou mrkev, celer a petržel, osolíme, hrnec uzavřeme a vaříme asi 45 minut. Pak ochladíme, maso vyjmeme, necháme vystydnout, vykostíme a pokrájíme. Vývar přecedíme do jiného hrnce, doplníme vodou, zeleninu nadrobno nakrájíme a vývar přivedeme k varu. Na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme žlutou jíšku. Zalijeme jí mlékem, za stálého míchání povaříme a vlijeme do vývaru. Prošleháme a opět povaříme. Pak přidáme maso, zeleninu, na růžičky rozebranou brokolici, přisolíme, okořeníme dle chuti a zjemníme sladkou smetanou nebo lžící másla. Ještě krátce povaříme, doplníme petrželkou a podáváme s pečivem.
Recept je z kategorií: Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
4.12.10 15:52
…teď jsme dojedli, polévka je skvělá! Tušila jsem to, podobně dělám na vánoční stůl polévku rybí a nedám na ni dopustit, takže ani kuřecí verze nezklamala. Díky
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krémová slepičí polévka
…teď jsme dojedli, polévka je skvělá! Tušila jsem to, podobně dělám na vánoční stůl polévku rybí a nedám na ni dopustit, takže ani kuřecí verze nezklamala. Díky
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Proč? Já? Já jí sem nedala
Já jí jen uvařila a snědla 
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Rachel, ty si poklad…;)
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Konečně jsem se dostala k tomu ji vyzkoušet. Byla opravdu vynikající. Díky.