Recept Krémová rybí polévka

Labužník dasad02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rybí filé opečeme na Ramě Culinesse společně s jemně pokrájenou mrkví a celerem. Pak vše zalijeme vodou a vaříme, až je zelenina měkká. Poté směs rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme smetanou a podle chuti přidáme Hellmann’s Yofresh. Krátce povaříme a přidáme Knorr Tekutou jíšku, která polévku zahustí. Dochutíme jemně sekanou bazalkou, bílým pepřem a solí.

Recept je z kategorií: Krémové polévky

Nahlásit recept

  • 25.09.09 vloženo
  • 10553x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g rybího filé
  • 150 g Hellmann’s Yofresh
  • 50 ml Rama Cremefine ke šlehání
  • 400 ml vody
  • 50 g celeru
  • 50 g mrkve
  • sůl
  • bílý pepř
  • Rama Culinesse
  • Knorr Tekutá jíška
  • čerstvá bazalka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krémová rybí polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krémová rybí polévka

Landospandos
256 příspěvků 27.9.09 05:17
Re: Krémová rybí polévka

Navrhla bych malinko jiný postup. Na másle osmažit zeleninu (dávám i cibuli) společně s hladkou moukou. Míchat, míchat, hlídat. Pak přidat filé, také ho opéct, zalít vodou, sůl, atd., řádně provařit, rozmixovat (ale asi bych nemixovala, máme raději, když jsou v polévce kousky masa), nakonec, pokud někdo chce, tu smetanu. Určitě bych dala špetku muškátového oříšku. Pokud by bylo třeba, používám docela dost instantní jíšku, takže když se zásmažka neodhadne, doladí se právě touto jíškou. Značku si doplňte sami (y) :-).
Se slzou v oku vzpomínám na Rybenu ve Zlíně, respektive v Gottwaldově. Tam vařívali báááječnou rybí polévku, mňam!
Podobně - v jednom hrnci - vařívám polévku zeleninovou (společně s kořenovou zeleninou osmažím i brambory), s hlívou nebo žampiony, čočkovou, fazolovou. Čočky i fazole uvařím vždycky celý pytlík, rozdělím na porce a dám zamrazit. Do uvařeného základu dám jen rozehřát porci luštěniny. Pak je to opravdu bleskovka, což potřebuju prakticky pořád.

Alice_G
505 příspěvků 26.9.09 22:36
Re: Krémová rybí polévka -

třeba
tady ":http://www.nadoma.cz/…i_rychlovsky je toho víc, dokonce jsou pod recepty i loga. Recepty jsou dobré i méně vydařené, stejně jako tady na labužníkovi. Jen si je překládám: Rama Cremefine ke šlehání bude u nás smetana na šlehání, Rama Máslová pochoutka bude máslo, Jemný kečup Hellmann´s bude prostě jemný kečup, i když třeba jiné značky, atd.

pamela
68 příspěvků 26.9.09 17:19
Re: Krémová rybí polévka

Puvod?..... vypada to na receptik z letaku ALBERT.......ci neeee!!!!!!!!

Ford53
24 příspěvků 26.9.09 15:52
Re: Krémová rybí polévka

Původ? Reklama na Hellmanns ,Knorr,Rama…Já bych to nejed

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Chléb s celerem Chléb s celerem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz