Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Černý kořen oloupeme a hned vložíme do vody s citrónovou šťávou. Pak jej dáme okapat a nakrájíme na malé kousky. V masovém vývaru jej 15 minut vaříme (v tlakovém hrnci asi 5 minut). Kousky uvařeného kořene necháme okapat, tekutinu zachytíme. Dvě třetiny celkového množství kořene s jedním šálkem vývaru, v němž se vařil, rozmixujeme. Zbytek černého kořene překrájíme na 1 cm velké kousky. Řeřichu nebo petrželku jemně rozkrájíme. Na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme pyré z černého kořene s veškerým vývarem a přivedeme k varu. Smetanu rozšleháme se žloutky, přidáme k ní trochu horké polévky a stále kvedlajíce ji vmícháme do polévky. Ponecháme na malém plameni, polévka se už nesmí vařit. Vložíme do ní kousky černého kořene a prohřejeme je. Polévku osolíme, opepříme. Na talíře rozdělíme jemně krájenou řeřichu nebo petrželku a zalijeme ji horkou polévkou. Pro slavnostní podání lze polévku, podávanou v miskách, ozdobit kopečkem šlehačky. Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu (1989).
Recept je z kategorií: Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krémová polévka z černého kořene (pro Vodnáře)