Recept Krémová polévka z brokolice Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krémová polévka z brokolice

Postup

Postup přípravy: Brokolici očistíme, omyjeme a potom rozdělíme na malé růžičky. Stonky odřízneme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme do vroucího vývaru z kostky Knorr Zeleninovího bujónu. Vše necháme na mírném ohni 1518 minut vařit. Několik kousků brokolice z polévky vyjmeme a odložíme na stranu na ozdobu. Zbývající zeleninu slijeme, propasírujeme přes síto. Pokud chceme mít polévku jemnou, krémovou, rozmixujeme ji. Potom přidáme bílý choceňský jogurt Max a polévku dochutíme solí s pepřem. Do talířů rozdělíme porce a přidáme celé růžičky brokolice. Do polévky můžeme zavařit noky. Varianta: Dle tohoto základního receptu můžeme také připravit jiné zeleninové polévky, např. z květáku, kadeřávku, mrkve, pórku nebo směsi zeleniny, prostě co zahrádka dá.

Recept je z kategorií: Zeleninové polévky

Nahlásit recept

  • 22.11.10 vloženo
  • 12314x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min.

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 ks brokolice
  • 1 ks Knorr Zeleninový bujón 50 ml
  • Bílého jogurtu Max

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krémová polévka z brokolice

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
klaun
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.11.10 15:24
:-P :-P :-P
di
2451 příspěvků 24.11.10 11:44

Glamo, aha, dík za vysvětlení. Tenhle recept jsem ani nekomentovala, protože něco podobného tu bude nejmíň 100×, každý z nás má nějakou vlastní verzi, připadlo mi to zbytečné.

kolemjdoucí
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.11.10 10:11

Zřejmě recept pro hodně PH. :wink:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.11.10 10:07

Zapomněla jste…
viz poslední příspěvek a naše diskuze na http://www.labuznik.com/…-raffaelo-i/

di
2451 příspěvků 24.11.10 09:16

Glamo: ??? Nerozumím, proč mě zmiňujete.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.11.10 00:00

A už zase......
Nová „Labužnice“ nám velkoryse věnovala majstrštyk ze své vybrané kuchyně…
Odkdypak je registrována?
amipea
Registrován od: včera na www.Labuznik.com

Nakonec…proč to tady prohlížet..? Lepší sem vrazit blivajz z kostky…rovnou…bez prohlížení… :roll: :twisted:

je mi líto, Di, byla jsem rychlejší… :-(

Recept snadno naleznutelný a nesrovnatelně kvalitnější…
 http://www.labuznik.com/recipe.php?…

kamilio
551 příspěvků 23.11.10 23:31

Pro slabší počtáře uvádím, že 1518 min = 25 hod a 18 min = 1 den a 1 hodina a 18 min. :-P

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Horké maliny se zmrzlinou

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz