Recept Krémová polévka z brokolice Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krémová polévka z brokolice

Postup

Postup přípravy: Brokolici očistíme, omyjeme a potom rozdělíme na malé růžičky. Stonky odřízneme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme do vroucího vývaru z kostky Knorr Zeleninovího bujónu. Vše necháme na mírném ohni 1518 minut vařit. Několik kousků brokolice z polévky vyjmeme a odložíme na stranu na ozdobu. Zbývající zeleninu slijeme, propasírujeme přes síto. Pokud chceme mít polévku jemnou, krémovou, rozmixujeme ji. Potom přidáme bílý choceňský jogurt Max a polévku dochutíme solí s pepřem. Do talířů rozdělíme porce a přidáme celé růžičky brokolice. Do polévky můžeme zavařit noky. Varianta: Dle tohoto základního receptu můžeme také připravit jiné zeleninové polévky, např. z květáku, kadeřávku, mrkve, pórku nebo směsi zeleniny, prostě co zahrádka dá.

Recept je z kategorií: Zeleninové polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.11.10 vloženo
  • 12081x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min.

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 ks brokolice
  • 1 ks Knorr Zeleninový bujón 50 ml
  • Bílého jogurtu Max

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krémová polévka z brokolice

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
klaun  24.11.10 15:24
:-P :-P :-P
 
di
2451 příspěvků 24.11.10 11:44

Glamo, aha, dík za vysvětlení. Tenhle recept jsem ani nekomentovala, protože něco podobného tu bude nejmíň 100×, každý z nás má nějakou vlastní verzi, připadlo mi to zbytečné.

 
kolemjdoucí  24.11.10 10:11

Zřejmě recept pro hodně PH. :wink:

 
glama  24.11.10 10:07

Zapomněla jste…
viz poslední příspěvek a naše diskuze na http://www.labuznik.com/…-raffaelo-i/

 
di
2451 příspěvků 24.11.10 09:16

Glamo: ??? Nerozumím, proč mě zmiňujete.

 
glama  24.11.10 00:00

A už zase......
Nová „Labužnice“ nám velkoryse věnovala majstrštyk ze své vybrané kuchyně…
Odkdypak je registrována?
amipea
Registrován od: včera na www.Labuznik.com

Nakonec…proč to tady prohlížet..? Lepší sem vrazit blivajz z kostky…rovnou…bez prohlížení… :roll: :twisted:

je mi líto, Di, byla jsem rychlejší… :-(

Recept snadno naleznutelný a nesrovnatelně kvalitnější…
 http://www.labuznik.com/recipe.php?…

 
kamilio
548 příspěvků 23.11.10 23:31

Pro slabší počtáře uvádím, že 1518 min = 25 hod a 18 min = 1 den a 1 hodina a 18 min. :-P

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz