Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky, vložíme do menšího množství vody a uvaříme doměkka. Šťouchadlem na brambory nebo vidličkou je rozmělníme, doplníme vodou a vmícháme jíšku připravenou z másla a mouky a rozšlehanou s mlékem. Povaříme, vmícháme žloutek a pokrájenou pažitku. Dochutíme vegetou a osolíme. Čerpáno z knihy Vaříme podle hvězd (2001).
Recept je z kategorií: Krémové polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
20.4.16 16:10
Aniž bych viděl váš recept, uvařil jsem včera pažitkovou omáčku a nezklamala
Líbí se mi18.4.16 13:48
Myslela jsem, cože za zázrak jsem nevymyslela a ona už v pravěku Penda! Prováděla jsem takto: na másle světlounká jíška, přihodila drobně nakrájené brambory a přilila kuřecí vývar, uvařila, rozmixovala s trochou kysané smetany, prohřála a přidala hromadu šnytlíku a do vypnuté jsem vešlehala žloutky rozmíchané ve šlehačce. Přisolila až na závěr. Přidala vařené vejce, ale dobré by bylo i ztracené.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 7 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krémová pažitková polévka s brambory (pro Váhy)
@Zliska Polévka? Omáčka? Asi je to jedno

Pořád koukám venku na ty lány kvetoucích sedmikrásek a kam bych je asi tak jako dekoraci přidala - k rýži s hráškem by to bylo jako pěst na oko…ale tady je to nádhera. Hlasuji pro ztracené vajco - kulaťoučké, s otevřenou pusou