Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Nero Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ze 60 g másla a z mouky zhotovíme jíšku, zalijeme vývarem a vzniklou bílou polévku povaříme. Očištěný pórek nakrájíme na tenká kolečka a v kastrolu na 20 g másla trochu osmahneme, k němu přidáme scezený zelený hrášek, osolíme, podlijeme trochou vody a asi 4 minuty podusíme. Podušený hrášek s pórkem rozmixujeme, přidáme k bílé polévce, okořeníme trochu květem a krátce zavaříme. Hotovou polévku zjemníme žloutkem. Nutriční hodnoty na 1 porci (bez osmažené housky!): Energie = 877 kJ, bílkoviny = 7,3 g, tuky = 13,4 g, sacharidy = 17,0 g. Krásnou fotografii najdete" v deníčku Dandy.":http://muj.labuznik.com/zaznam_denicku.php?c=3525&l=Danda
Recept je z kategorií: Polévky Vánoční recepty
Na kostečky nakrájená a na másle osmažená žemle
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
24.8.13 19:27
Polievka je výborná … ja som ju nemixovala.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkům24.9.11 13:30
přidáním smetany došlo ke zjemnění. i když hrášek byl použit pouze předvařený
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krémová hrášková polévka
přidáním smetany došlo ke zjemnění. i když hrášek byl použit pouze předvařený
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Tuto polévku jsem trochu doplnila smetanou (máme rádi mléčné polévky) a chutnala bezvadně. Už asi neuslyším: „Mami, hrachovku ne.“
já nepsala, že je horší, to ne, měla jsem na mysli, že ta moje není nikdy tak dobrá, jako ta z pytlíku, asi to dělají ta dochucovadla, a domácí hrachovka - to je -koupit hrách a nezapomenout .-), namočit a pak vařit, jíšku dělat, pasírovat…opravdu na sváteční stůl
, ale hlavně ze suchého hrachu ji fakt neumím,
Nerovu jsem dělala ze sterilovaného, který máme rádi, ale nikdy mne
nenapadlo z něj udělat polévku, snad jsem si myslela, že to nejde kvůli
chuti a opak je pravdou, je fakt vynikající
Měj se 
935 příspěvků 25.1.09 03:43
i zelený hrášek je sušený, ale ty myslíš asi čerstvý a to bohužel 400 g neseženu ani náhodou, letos jsem neměla ani lusk:-)) Mražený mi nevyhovuje. A s tím muškátem to zkusím, toto bude voňavé:-))
Do klasické hrachovky česnek a majoránka bezesporu patří. Recept na klasickou hrachovku bych si tady rozhodně nedovolil publikovat, to by bylo nošení dříví do lesa. Tato polévka se připravuje výhradně ze zeleného hrášku, nikdy ze suchého hrachu a má být a já doufám, že je, chuťově odlišná. Proto jsem napsal do prvního komentáře, že je trochu jiná
Přeji dobrou chuť.
935 příspěvků 25.1.09 03:43
pytlíkové polévky už dlouho nepapám ( nic moc zdravého ), ale musím uznat, že hrachovka v pytlíku byla jedna z mála polévek, co byla dobrá:-) Jinak pro mne je nejlepší ze sterilovaného hrášku, ze suchého - vařeného hrachu se mi nikdy tak nepodařila. Jsem asi konzervativní, ale mně tady moc moc chybí česnek a majoránka
Ale zase je to změna a každá změna je
dobrá.Hezké odpoledne.
Dando, to snad nemyslíš vážně, že z hrachu je horší než pytlíková? Já naopak považuji klasickou hrachovou polévku na sváteční (jednak kvůli pracnosti ale hlavně protože ji všichni považujeme opravdu za skvost). A s robotem to zas taková práce není.
Tak to jsi mi udělala radost. Uznání vždycky potěší. Ta fotka je jako vždy překrásná. Dobrou noc.
přiznám se, že hrachovku jsem doteď vařila pouze z pytlíku, protože z hrachu se mi zdála pracná a nikdy nebyla tak dobrá, jako pytlíková
, ale od teď, když hrachovka
, tak ta tvoje 
Mezi hrachovými a hráškovými je přece jen nějaký rozdíl
551 příspěvků 25.1.09 03:43
A když si zadáš do vyhledevače hrách, tak ti vypadne dalších 7 hrachových polévek. No a pak si nevyber.
Našel jsem tu 8 hráškových polévek. Toto je tedy devátá, zase trochu jiná.