Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
šušlinka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na másle si orestujeme nakrájenou hlívu, asi po 5 minutách přidáme nakrájený pórek a restujeme ještě asi 3 minuty. Zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Z másla a hladké mouky si připravíme jíšku. Jíšku přidáme do polévy a vše rozmixujeme, necháme provařit. Osolíme, opepříme, nalijeme smetanu a necháme ještě chvilku provařit, nakonec přidáme čerstvou petrželku.
Recept je z kategorií: Krémové polévky Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
20.5.15 11:03
Nechápu, proč se v každé druhé polévce musí všechno krásné, dobré a barevné rozdrtit na padrť, zazdít smetanou a přetvořit v univerzální hnědou kaši. To nemáte zuby, nebo co? Když to uděláte z poctivého, silného vývaru, vynecháte nesmyslnou smetanu a zahodíte mixér, bude to na pohled nádherná a lahodná polévka, kde vidíte kousky pórku i hlívy, které každý nějak chutnají a vzájemně se doplňují. Je to moc dobré. Všem ostatním: Blátu zdar!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krémová hlívovo-pórková polévka