Recept Krémová čokoládová jemná pěna rozpouštějící se na jazyku

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Předehřát troubu na 165°C. Do kastrolku vložit mléko, čokoládu, šlehačku a vanilku. Přivéct do varu. Pomocí dřevěné vařečky utřít vejce, žloutky a cukr do světla. Nalít tam čokoládovou směs a dobře promíchat. Prolít sítem do džbánečku a sebrat jakýkoliv šum, který se naléváním mohl vytvořit. Rozdělit do malinkých (asi 100 ml objemu) porcelánových kalíšků nebo espresso hrníčků a ty postavit do pekáče a dokola nalít vařící vodu tak, aby sahala asi 2 cm pod oktaj hrníčků. Péct po 30 minut, nebo do té doby, než je povrch krému pružný na dotek prstu a ten zůstane čistý. Je-li však nutné, tak hrníčky nechat v troubě o trochu déle. Vyjmout hrníčky z vody, otřít je a nechat úplně vychladnout. Potom je nahoře ozdobit pomocí cukrářského sáčku s hvězdičkovou násadkou a posypat čokoládou, nebo místo šlehačky jenom opraženými mandlemi a podávat na talířcích s malou lžičkou. Název receptu - Petits pots au chocolat Le Cordon Bleu

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 30.01.07 vloženo
  • 3645x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 370 ml mléka
  • 6 lžic neušlehané šlehačky
  • 60 g čokolády posekané
  • 1/2 vanilkové tobolky rozříznuté podélce
  • 1 vejce
  • 3 žloutky
  • 6 lžic cukru
  • ušlehaná šlehačka a nastrouhaná čokoláda (nebo hoblinky) na ozdobu, nebo jenom opražené mandle, není však nutné

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krémová čokoládová jemná pěna rozpouštějící se na jazyku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krémová čokoládová jemná pěna rozpouštějící se na jazyku

rosnicka
262 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krémová čokoládová jemná pěna rozpouštějící se na jazyku.

Mńam, jde to do oblibenych…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz