Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Předehřát troubu na 165°C. Do kastrolku vložit mléko, čokoládu, šlehačku a vanilku. Přivéct do varu. Pomocí dřevěné vařečky utřít vejce, žloutky a cukr do světla. Nalít tam čokoládovou směs a dobře promíchat. Prolít sítem do džbánečku a sebrat jakýkoliv šum, který se naléváním mohl vytvořit. Rozdělit do malinkých (asi 100 ml objemu) porcelánových kalíšků nebo espresso hrníčků a ty postavit do pekáče a dokola nalít vařící vodu tak, aby sahala asi 2 cm pod oktaj hrníčků. Péct po 30 minut, nebo do té doby, než je povrch krému pružný na dotek prstu a ten zůstane čistý. Je-li však nutné, tak hrníčky nechat v troubě o trochu déle. Vyjmout hrníčky z vody, otřít je a nechat úplně vychladnout. Potom je nahoře ozdobit pomocí cukrářského sáčku s hvězdičkovou násadkou a posypat čokoládou, nebo místo šlehačky jenom opraženými mandlemi a podávat na talířcích s malou lžičkou. Název receptu - Petits pots au chocolat Le Cordon Bleu
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krémová čokoládová jemná pěna rozpouštějící se na jazyku
262 příspěvků 25.1.09 03:43
Mńam, jde to do oblibenych…