Recept Krémová batátovo-zelerová polievka Bezlep

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krémová batátovo-zelerová polievka

Postup

Na masle opražime pokrájanú cibuľu. Pridáme očistenú a na kocky pokrájanú zeleninu (sladký zemiak, zeler, paštrnák, fenikel a cesnak) a spolu za občasného miešania opražíme. Podlejeme vodou, osolíme a uvaríme domäkka. Pridáme čili marmeládu. Rozmixujeme. Pridáme smotanu a necháme krátko povariť. Na záver dochutíme octom a prípadne dosolíme. Na tanieri podávame s na masle opraženým rohlíkom alebo žemľou. Ozdobíme čerstvou petržlenovou alebo zelerovou vňaťou a vareným vajíčkom. Dobrú chuť!

Recept je z kategorií: Krémové polévky Zeleninové polévky

Nahlásit recept

  • 06.05.17 vloženo
  • 3406x zobrazeno

Ingredience

  • 1 sladký zemiak (po očistení cca. 300 g)
  • 1/2 veľkého zeleru - koreň (po očistení cca. 200 g)
  • 1 paštrnák (po očistení cca.150 g)
  • 1 malý fenikel (po očistení cca.50 g)
  • 1 menšia cibuľa, pokrájaná nadrobno
  • 3-4 strúčiky cesnaku, očistené a pokrájané
  • 2 PL masla
  • 8 dl vody
  • 2 ČL soli
  • 1 ČL čili marmelády
  • 3 dl šľahačkovej smotany
  • 1 PL octu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 06.05.17 10:44

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Krémová batátovo-zelerová polievka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz