Recept Krém z jedlých kaštanů "Gesztenye Pure"

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vložit kaštany do kastrolku, zalít je dostatečným množstvím mléka, aby přikrývalo kaštany a vařit je tak dlouho, až jsou kaštany měkké, dají se lehce rozmačkat na kaši a mléko je absorbované. Propasírovat kaštany. Svařit vodu s cukrem na nit, ale ne do hněda. Ihned vložit dovnitř kaštany a nechat prochladnout. Přidat pouze tolik tekutiny, aby se kaštany daly protlačit přes protlačovací mačkadlo na brambory, a stále si udržely tvar. Přidat vanilkový cukr a rum podle chuti. Nechat zchladit. Protlačit směs přes protlačovací mačkadlo na brambory a položit kopečky na jednotlivé desertní talířky. Navršit na ně vanilkovým cukrem trochu oslazenou šlehačku. TIP: Krém se hodí i k plnění dortů, rolád a palačinek.

Recept je z kategorií: Krémy

Nahlásit recept

  • 28.11.02 vloženo
  • 12372x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 700g oloupaných jedlých kaštanů
  • mléko podle potřeby
  • 3/4-1 hrnek krystalového cukru
  • 1/4 hrnku vody
  • vanilkový cukr
  • rum podle chuti (nejlépe rakouský Stroh)
  • 500ml šlehačky+vanilkový cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krém z jedlých kaštanů "Gesztenye Pure"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz