Recept Krém z jedlých kaštanů "Gesztenye Pure"

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vložit kaštany do kastrolku, zalít je dostatečným množstvím mléka, aby přikrývalo kaštany a vařit je tak dlouho, až jsou kaštany měkké, dají se lehce rozmačkat na kaši a mléko je absorbované. Propasírovat kaštany. Svařit vodu s cukrem na nit, ale ne do hněda. Ihned vložit dovnitř kaštany a nechat prochladnout. Přidat pouze tolik tekutiny, aby se kaštany daly protlačit přes protlačovací mačkadlo na brambory, a stále si udržely tvar. Přidat vanilkový cukr a rum podle chuti. Nechat zchladit. Protlačit směs přes protlačovací mačkadlo na brambory a položit kopečky na jednotlivé desertní talířky. Navršit na ně vanilkovým cukrem trochu oslazenou šlehačku. TIP: Krém se hodí i k plnění dortů, rolád a palačinek.

Recept je z kategorií: Krémy

Nahlásit recept

  • 28.11.02 vloženo
  • 12748x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 700g oloupaných jedlých kaštanů
  • mléko podle potřeby
  • 3/4-1 hrnek krystalového cukru
  • 1/4 hrnku vody
  • vanilkový cukr
  • rum podle chuti (nejlépe rakouský Stroh)
  • 500ml šlehačky+vanilkový cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krém z jedlých kaštanů "Gesztenye Pure"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz