Recept Krém "Frangipane" Pra

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Svařit mléko s vanilkovým luskem a dužinou (rozkrojit lusk podélce na půl a dužinou seškrábnutou lžičkou). Přecedit mléko. Do kastrolu vložit mouku, cukr, špetku soli, našlehaná vejce a dobře vše promíchat. Pomalu a postupně přidávat horké mléko a mírně vařit po 3min. za stálého míchání, až krém zhoustne. Nalít krém do misky a zamíchat dovnitř mandle a změklé máslo. Velice dobře promíchat. Před použitím nechat vychladnout. P.S.: Místo mandlí se někdy používá rozdrcených ¨Macarons¨a recept na toto cukroví ja na Labužníku. Krému se používá k přípravě různých desertů, dortů i omelet.

Recept je z kategorií: Krémy

Nahlásit recept

  • 14.11.02 vloženo
  • 8251x zobrazeno

Ingredience

  • 7.5dl mléka
  • 1 celý vanilkový lusk, nebo 1 lžička vanilkového cukru
  • 100g (3/4 hrnku) polohrubé mouky
  • 200g jemného krystalového cukru (1 hrnek)
  • 4 našlehaná vajíčka
  • špetka soli
  • 75g pomletých mandlí (může se přidat nekolik kapek esence z hořkých mandlí Dr. Oetker)
  • 60g (4 lžic) změklého másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krém "Frangipane"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
airan
652 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krém ¨Frangipane¨(PRA).

Babi, diky, ukladam to pro Blanku:-)))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz