Recept Křehounké a vyzkoušené vanilkové rohlíčky (pro Eju) Veg Pra

(Hodnoceno 8x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Křehounké a vyzkoušené vanilkové rohlíčky (pro Eju)

Úvod

Dalsi vyborne rohlicky https://www.labuznik.cz/…cky-z-vidne/

Postup

Na vál si připravíme prositou mouku, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a mandle. Do toho rozsekáme máslo (můžeme ho nasrouhar na hrubém struhadle), přidáme žloutek a vypracujeme dobře, ale lehce hladké těsto. Zabalené do mikrotenové fólie vložíme těsto na 15min. do chladničky.

Z těsta vyválíme dlouhý váleček a ten nakrájíme na stejné kousky (vyzkoušíme si uválet jeden rohlíček kvůli velikosti kousků) a z těch děláme pomocí rukou malé rohlíčky (vytvářím je ve dlani levé ruky pomocí ruky pravé tak, aby vznikl rohlíček, který je uprosřed baculatější a zužuje se k oboum stranám, ne však do úplné špičky). Rohlíčkům zahnu rožky a položím je na suchý, pečícím papírem vyložený plech (těsto obsahuje dostatečně másla).

Rohlíčky pečeme v předem vyhřáté troubě na 170-180°C podle jejich velikosti (asi 8-10min.). Ke konci pečení jeden rohlíček obrátím a drží-li pohromadě a je-li naspodu slabulínko narůžovělý, rohlíčky jsou upečené. Rohlíčky musí vypadat bíle!

Stáhneme pečící papír s rohlíčky s plechu a nechame je chvíli zchladnout. Potom je ještě taplé obalujeme ve směsi cukru a klademe je na mísu, nebo je uschováme v chladnu ve vzduchotěsné krabici do upotřebení.

P.S. Obvykle peču rohlíčky z trojité dávky. Recept mám ze zápisníku své babičky a sama ho peču od svých 14ti let.

Recept je z kategorií: Rohlíčky a kuličky Vánoční cukroví

Nahlásit recept

  • 09.12.04 vloženo
  • 115721x zobrazeno

Ingredience

  • 150 g hladké mouky
  • 20 g moučkového cukru
  • 50 g blanšírovaných, oloupaných a suchých na jemno nastrouhaných mandlí
  • 1 vanilkový cukr
  • trocha na jemno nastrouhané citronové kůry
  • 110 g másla
  • 1 žloutek
  • 80 g super jemného krystalového cukru (nebo moučkového) s 2 balíčky vanilkového cukru na obalení rohlíčků

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pecherová 25.11.18 16:14

Dělám každý rok na Vánoce a jsou bezkonkurenční.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 16.12.17 19:57

Super - jen kvůli alergii místo mandlí kešu oříšky…
(Foto v komentáři.)

Odkaz na uvaření

Hypsik 14.12.14 11:38

Super recept, určitě doporučuji. Povedli se a chutnají fantasticky! :)

Odkaz na uvaření

AnickaMisanek 08.12.14 22:16

Úžasné rohlíčky!!! S těstem se nádherně pracuje. Sladké jsou přesně, jak mají být :-) Křehké, voňavé, kouzelné :-) Moc děkuji za recept, ještě letos budu péct nejméně čtyřnásobnou dávku :-) Anička

Odkaz na uvaření

PAMPRDLIK 07.12.14 14:07

Dobrounké

Odkaz na uvaření

Eja 30.11.14 18:47

Klasika, která mne nikdy nezklamala. Mám umleté opražené neloupané mandle na recept od Wydry - viz diskuse, zítra zkusím.
Ty tmavé jsou z Hrnce, moooc dobré.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 16.12.13 14:03

Sice jsem dala omylem více cukru, ale i tak jsou/spíš byly výborné a velmi křehké. Děkuji za recept.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

babi 04.05.12 18:56

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Ačraj 07.12.11 22:53

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

kaatja22 06.12.11 16:18

na tenhle recept jsem natrefila před čtyřmi lety a od té ho používám. Letos zase. Výborné.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

2905 03.12.10 04:27

Upečeno, ochutnáváno tak důkladně, že moc nezbylo:) mandlí trochu víc a prohozeny na suché pánvičce, pečeno do růžova, bílá barva odmítnuta. Vykrajovány tvary na přání. Po vytažení z trouby vše nahrnuto na střed, pocukrováno vanilkovým cukrem /mám v cukrech celoročně vanilku, lépe provoní a vyjde levněji/. Pochváleno, díky :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Stránka:  1 2 3 Další »

Diskuse k receptu Křehounké a vyzkoušené vanilkové rohlíčky (pro Eju)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
MichaelaKrat
22 příspěvků 26.11.18 11:40
Výborné Vanilkové rohlíčky

Hezký den,

vypadají fantasticky :) V sobotu jsem začala péct na zkoušku na vánoce, pekla jsem tyto skvělé vanilkové rohlíčky podle tohoto receptu

https://erecepty.eu/…ve-rohlicky/

Určitě další dávku zkusím podle Vašeho receptu, pro změnu :)

Zuzka1973
2270 příspěvků 16.12.17 19:58

Super - jen kvůli alergii místo mandlí kešu oříšky…

exczech
297 příspěvků 10.12.14 04:33

/Users/paulste­indler/Desktop/cu­krovi_VII-oprav. pdf

/Users/paulste­indler/Desktop/He­lenčino pečení. docx

exczech
297 příspěvků 08.12.14 18:38
Mandlova mouka

@babi Ja mam vzdy mouku v mrazaku a vydrzi me i cely rok. Kupuji ji od velkoobchodniho dodavatele vzdy alespon 5 liber a mam dost na vanocni cukrovi na dva roky. To same z hazelnut flour. Delal jsem parkrat cukrovi z mletych orisku, ale chutove to nebyl moc velky rozdil.

babi
6360 příspěvků 08.12.14 04:13

@exczech, omlouvam se, ze jsem hned neodpovedela, byla jsem nemocna. Osobne mandlovou mouku nepouzivam z nekolika duvodu. Zaprve mi pripadne, ze cele mandle vydrzi chutove cerstve dele nez pomlete. Take pro nektere recepty mandle oprazim pred namletim a jednoduse celkove mam vetsi moznosti nez pouze s mouckou. Vidim vsak vyhodu pri nejake velkovyrobe…

A jeste bych Vam rada podekovala za pouziti tohoto receptu, udelal jste mi radosr! To potesi od odbornika :mavam:

exczech
297 příspěvků 07.12.14 18:54

@Lyduska Slepovane ze dvouch ruznych test, rumove kulicky, snehove pusinky, Parizske rohlicky, vanilkove rohlicky, kokosova kolecka, vanocni stromecky a ruzne jine tvary ozdobene, coconut macaroons.

Lyduska
356 příspěvků 07.12.14 18:21

@exczech Vyzerajú pekne! Čo vsetko pekávate na Vianoce tam za veľkou mlákou?

exczech
297 příspěvků 07.12.14 18:09

@Lyduska uz jsem pridal :)

Lyduska
356 příspěvků 07.12.14 18:08

@daduuja Vyzerajú veľmi pekne. Vyskúšam… keď prídem na Slovensko… o týždeň :-)

daduuja
1143 příspěvků 07.12.14 17:54

@Lyduska dělala jsem s medem http://www.labuznik.cz/…-brusinkami/ a jsou výborné :mavam:

Příspěvek upraven 07.12.14 v 17:55

Lyduska
356 příspěvků 07.12.14 17:15

@exczech Nie, nevyskúšala. Našla som ten recept len teraz. Ale páči sa mi a mám chuť ho vyskúšať.

exczech
297 příspěvků 07.12.14 17:09

@Lyduska Na levo jsou ty rohlicky podle babi receptu a na pravo moje z hazelnut flour. trochu vetsi ale na chut vyborne.

exczech
297 příspěvků 07.12.14 17:07

@Lyduska Ja jsem myslel ten recept na ty valecky s brusinkama co jste tam dala na to link ;) Ty rohlicky vysli pekne.

Lyduska
356 příspěvků 07.12.14 16:21

@exczech Nevyskúšala. Mala som úmysel mandlovú múku kúpiť, že ju tento rok použijem do rohlíčkov. Predavač slúbil, že o pár dní ju opäť budú mať.
Nikdy som ju zatiaľ nepoužila, napriek tomu si myslím, že nie je čo pokaziť.

exczech
297 příspěvků 07.12.14 16:15

@Lyduska Vyzkousela jste to? Rad bych vedel jak to vyslo nez se do toho pustim.

Lyduska
356 příspěvků 07.12.14 10:54

@exczech Pridáte foto? :)

Příspěvek upraven 07.12.14 v 10:55

casino
4482 příspěvků 06.12.14 23:18
Je mozne pouzit mandlovou mouku misto mandli?

@exczech
Je! :)
Mandlová mouka jsou jemně mleté blanšírované mandle, ale to vy zajisté dobře víte, že?

Editováno administrátorem - smazána neaktuální část komentáře

exczech
297 příspěvků 06.12.14 22:54

@Lyduska Vyzkousel jsem to a vysli nadherne krehounke :)
Diky babi za recept :)

Lyduska
356 příspěvků 06.12.14 15:32

@exczech Nehovorím zo skúsenosti, ale ja by som použila.

exczech
297 příspěvků 06.12.14 02:17
Almond flour

@babi Chtel jsem se jenom zeptat zdali je mozno pouzit mandlovou mouku misto tech mandli, ja delam vetsinu cukrovi bud z Almond flour a nebo nektere zase z Hazelnut flour a jsou dobre.

Eja
3837 příspěvků 04.12.14 10:59
Wydří rohlíčky

9.5.2011 16,53
Tak jsem je vyzkoušela. Neloupané v troubě lehce na plechu prohnané mandle. Odváženo vše přesně. Měla jsem asi ještě vytrvat, ale po dlouhé chvíli jsem přidala ještě plátek másla, protože to prostě nechtělo připomínat hmotu. Váhala jsem mezi přidáním másla nebo citronové šťávy, nakonec vyhrálo máslo. Už při tvoření rohlíčků mi bylo jasné, že to přidání másla nebyla dobrá volba. Dalo se to čekat, samozřejmě při pečení změnily ladný tvar na rohlíkovitý… Na fotce původně před pečením stejně velké a po upečení - srovnání s rohlíčky dle Babina receptu.
Z dávky jsem jich ušoulila 70. Ale jsou úžasné!!! Chuťově i rozplýváním na jazyku.
Wydro, doufám, že jsi neškytala :mrgreen:
Pokud je budete zkoušet ( ostatně i vítězné rohlíčky mají hodně podobné složení)tak vydržte, asi se to nakonec nějak spojí…
Ale stojí to za to.

Příspěvek upraven 04.12.14 v 11:46

Eja
3837 příspěvků 16.12.13 19:56
Pavlínka19

No právě, ony ty rohlíčky nějak sublimují či co :mrgreen: prostě nejsou. A protože jsou jedlé okamžitě, poslední plechy tak 22.12. :mavam:

buturenka
311 příspěvků 14.12.12 06:33

Také dělá tyto van. rohlíčky s mandlemi, jen ten recept hoooodně dávno měla mamka vystřižený z časopisu VLASTA a napsala jej am paní Štěpánková, manželka p. Zdeňka Štěpánka, jsou fantastické, ale musí být schované :)

babi
6360 příspěvků 14.12.12 02:12

No, dekovat za pochvalu receptu nebudu a nemohu, to patri jine kucharce! Zajiste si vsak kazda casem vytvorime svoje vlastni vychytavky a pak se s nemi podelime s ostatnimi tak jako Eja, Ty a plno jinych :) Usmivam se zde, protoze take rohlicky soulim ve dlani… ona se mi zda primo na to stvorena :D Abych mela stejne velke rohlicky, udelam si na vale z casti testa dlouhy valecek a ten nakrajim na stejne kousky a je to. Nez se mi vsichni rozlitli z domova, tak jsem pekla minimalne ze tri davek a nekdy az ze sesti… ono to je zamilovane cukrovi hodne mych lidicek :roll:

Ačraj
697 příspěvků 13.12.12 15:12
rohlíčky

Opravdu, tento recept nemá chybu, použila tedy mandle, dříve vlašské ořechy. Jde to velmi rychle uštipuji kousky, v dlaních „ukoulím“kuličku a hned „uválím“ rohlíček - mezi dlaněmi, někdo je válí na vále, ale tento způsob je bezva. :palec: Dělala ze 300g mouky.

babi
6360 příspěvků 11.12.12 01:09

Ahoj Ejo, tak uz jsme opet u rohlicku :) Dekuji Ti za Tvoje poznatky, ktere jsou takrka stejne s mymi az na jednu vec… ale zde je toho dost shrnuto a tak opakuji lonskou poznamku.

"Davam ruku do ohne za tento recept presne tak jak je napsany, ktery pecu od svych 14-ti let a stejny recept pekla moje maminka a babicka. Jedine co se lety mirne meni je velikost rohlicku… cim jsem starsi, tim se velikost rohlicku trosinku zvetsi, ale ne moc. Proto tato chut je vtisknuta v mem mozku a na mem jazyku. Podle tohoto receptu se rohlicky zasadne pecou z LOUPANYCH BLANSIROVANYCH MANDLI, protoze rohlicky si maji udrzet tu nejbelejsi barvu. Zasadne z MASLA! Bile hladke kvalitni mouky, bez kypridla (to zajisti zloutek). Zadne jine ochuceni nez trochu na velice jemno nastrouhane citronove kury a vanilkoveho cukru na obaleni upecenych rohlicku. Testo vesmes pripravuji vecer a uschovam zabalene v kuchynske folii do rana v chladnicce. Pred pecenim vyjmu z chladnicky a necham ho mirne zmeknout, kdy se s testem vyborne pracuje. Soulim/tvaruji rohlicky stejne velike (delky asi 3.5 cm), aby se stejnomerne pekly. Pecu na silikonove podlozce, anebo na pecicim papire. Po upeceni se rohlicky nechaji mirne zchladnout nez se obaluji, protoze horke se naprosto rozpadavaji.

Na Vanilkove rohlicky je more receptu a mnoho jich pouziva od neloupanych mandli pres vlasske, liskove, nebo jine orechy, prave tak jako s ruznymi prichutemi, bez vajec atd. atd. Vsechny ty rohlicky mohou byt vyborne, ale jsou prece jenom jine a jinak chutnaji. Totiz, je tezke shrnout nescetne receptu to jednoho a potom ocekavat, ze rohlicky budou chutnat a vypadat stejne. "

Dekuji Vam vsem za zajem o recept a jakekoliv rohlicky budete pect, preji Vam uspech! Zdravim…

Na jine rohlicky, nez z loupanych mandli pouzivam tento recept http://www.labuznik.cz/…ky-z-orechu/

Eja
3837 příspěvků 08.12.12 15:06

Pokud někdo dělá tyto rohlíčky poprvé - je nutno si nechat trochu rezervu, na plechu ještě dojdou zespoda po vyndání z trouby. Neradím je sundavat hned, potřebují trochu zpevnit před manipulací. Moje vychytávka - peču na pečicím papíru, vyndám z trouby plech ( a dám tam již připravený další), a rovnou rohlíčky popráším přes sítko moučkovým cukrem ovoněným vanilkovým luskem, nechám je tak vychladnout, pak jemně podeberu děravou podběračkou - obalí se tak i zespoda, lehce setřepu přebytečný cukr a uložím do krabice. Nedalo mi a šla jsem je změřit - š./h./v. v mm 20/15/7 :mrgreen: Což odpovídá fotce od Babi, talířek je předpokládám čajový, ne dezertní.

P. S. dámy, přiznávám, že KAŽDÝ ROK první plech mám tmavší, ne spálený, ale prostě ho tam nechám o minutku déle než je ten správný moment, průzkumem v okolí jsem zjistila, že nejsem sama - stává se vám to taky?

Eja
3837 příspěvků 07.12.12 22:47

Ze dvou dávek již upečeno a již není…ze dvou dávek s vlašskými ořechy polovina upečena a není… :P Od zítra již vše upečené bude ukryto a nesežráno do Vánoc :mrgreen:
( Pokud dáte místo mandlí oříšky, doporučuji lehce snížit množství másla cca 100 g)

babi
6360 příspěvků 09.12.11 21:49

Trpaslo, Ahoj, to tedy opravdu nevim, ale rekla bych ze z jedne davky je tak neco pres pul plechu. Vis, kdyz pecu rohlicky, tak u me nekdo stoji a ujida mi syrove testo…a ja se na oko zlobim a rikam, ze to tedy ani nemusim pect! Ja totiz pecu z vic jak jedne davky…

Na spotrebu bilku je plno dobrych receptu jako:
http://www.labuznik.com/…u-bilku-pra/
http://www.labuznik.com/…-v-oriscich/
http://www.labuznik.com/…dicky-jinak/
http://www.labuznik.com/…tycinky-pra/
http://www.labuznik.com/…pt/amaretti/
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/…dke-polibky/
http://www.labuznik.com/…neodolatelny-¨nockerln¨/
http://www.labuznik.com/…e-pyramidky/
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
a to jenom neco z mych receptu. Jsem presvedcena, ze je jich na Labu mnoho…

Trpaslo
1 příspěvek 09.12.11 11:44

Ahoj,
na kolik rohlicku to zhruba vyjde? Já jsem kuchař amatér, ale rád bych vyzkoušel nějaké to cukroví letos:) a rohlíčky vypadaj výborně. Navíc k receptům od babi jsem získal velkou důvěru po „americké mokré“ bábovce:)
Máte případně nějaké doporučení jak zužitkovat zbylé bílky..? našel jsem totiž další recepty, kde se opět používá jen žloutek:(
 dík

babi
6360 příspěvků 08.12.11 20:46

:-D Acraj, tak jsem si vsimla, ze pribyly dva obrazky. Zajimave, dokonce lze vyrobit z tohoto testa cukrovi strikane :potlesk: Diky za objev!
Zdravim…

babi
6360 příspěvků 08.12.11 20:24

kaatjo :palec: Kdyz jsme kdysi jezdivali na zabijacku do Lipůvky, tak jakoby nemeli dost prace a mimo jine, meli napeceno plno orechovych rohlicku, zajiste ne malinkatych :-)
Pazdav na Moravu!

Příspěvek upraven 08.12.11 v 20:24

kaatja22
6 příspěvků 07.12.11 11:53

babi děkuju. no mně stačí že jsi recept zveřejnila :-D Prvně jsem ho zkusila ze zvědavosti, protože u nás na moravě se dělaly rohlíčky výhradně s vlašskými ořechy (předloni jsem dokonce jednu z dávek udělala s lískovými ořechy), ale s mandlemi mně chuť přijde delikátnější. Takže je recept ve favourites :-)

babi
6360 příspěvků 07.12.11 00:58

kaatjo, mas ty rohlicky moc pekne :-) dekuji za obrazek a vyzkouseni receptu! Tesi me, ze se Ti libi. Za recept osobne nemohu brat zasluhu…recept jsem nevymyslela.
Zdravim.

kaatja22
6 příspěvků 06.12.11 16:18

na tenhle recept jsem natrefila před čtyřmi lety a od té ho používám. Letos zase. Výborné.

babi
6360 příspěvků 04.12.11 19:58

Draha wydri, nevim kde zacit :-) Tvoje rohlicky vyzkousim uz kvuli teto debate. Jak chutnaji neoloupane mandle dobre znam, pouzivam je v nekterem cukrovi take. Mas naprostou pravdu, ze cukrovi dostane jinou chut. Omlouvam se, ze u tohoto receptu trvam (ja osobne!) na blansirovanych mandlich, protoze mam nejak utkvelou predstavu, ze takto maji rohlicky chutnat. Nevim, jestli je to recept vidensky, coz je mozne, ancto pochazim z Brna. Znam take jine recepty na rohlicky a jine sem tam pecu mimo techto. Kazdy orech jinak chutna, napriklad liskovy oprazeny orech je vyborny, prave tak vlassky orech. Je vsak tezke, jak se v anglictine rika, naucit stareho psa novym trikum :-) Mam rada ruzne orechove rohlicky, avsak vanilkove jsou podle me jenom jedny. Jsem vsak rada, ze se shodujeme v jednom a to je velikost rohlicku…take je soulim malinkate…ano je to piplacka. Pripravuji minimalne ze tri davek, ale protoze to bylo vzdy jedno z nejoblibenejsiho cukrovi, nekdy ho pecu i ze sesti davek. Opakuji se, ale cast obaluji v praskovem cukru a cast v jemne (!) krystalovem cukru, protoze nekteri z rodiny to maji radi takto a dalsi onak. Zajimave je, ze take tento maly rozdil v cukru meni chut rohlicku :think:
Dekuji Ti nejenom za rady, avsak take za fotografii receptu k porovnani!

gabu, Eja zna! Radi Ti dobre. Osobne take prazim nasucho vsechny pouzite orechy a orisky pro ruzne sladke i pikantni recepty…

Příspěvek upraven 04.12.11 v 20:02

gaburiatko
739 příspěvků 04.12.11 12:15

Eji, tak to ma teda nenapadlo liskace oprazit. Moj tatko stale po mne chce, aby som ich piekla z lieskovych orechov a tak som minuly rok robila a teda mi prisli chutovo fadne. A asi to bolo v tom, ze som ich neoprazila :)))) Takze tento rok skusim znovaaaa :) a praziiim :)
No a tieto mandlove budu urcite :) Potom dam vediet, ako som dopadla :)

babi
6360 příspěvků 03.12.11 22:38

Totiz, je tezke shrnout nescetne receptu to jednoho a potom ocekavat, ze rohlicky budou chutnat a vypadat stejne :-)

Davam ruku do ohne za tento recept presne tak jak je napsany, ktery pecu od svych 14-ti let a stejny recept pekla moje maminka a babicka. Jedine co se lety mirne meni je velikost rohlicku…cim jsem starsi, tim se velikost rohlicku trosinku zvetsi, ale ne moc :-) Proto tato chut je vtisknuta v mem mozku a na mem jazyku. Podle tohoto receptu se rohlicky zasadne pecou z LOUPANYCH BLANSIROVANYCH MANDLI, protoze rohlicky si maji udrzet tu nejbelejsi barvu. Zasadne z MASLA! Bile hladke kvalitni mouky, bez kypridla (to zajisti zloutek). Zadne jine ochuceni nez trochu na velice jemno nastrouhane citronove kury a vanilkoveho cukru na obaleni upecenych rohlicku. Testo vesmes pripravuji vecer a uschovam zabalene v kuchynske folii do rana v chladnicce. Pred pecenim vyjmu z chladnicky a necham ho mirne zmeknout, kdy se s testem vyborne pracuje. Soulim/tvaruji rohlicky stejne velike (delky asi 3.5 cm), aby se stejnomerne pekly. Po upeceni se rohlicky nechaji mirne zchladnout nez se obaluji, protoze horke se naprosto rozpadavaji.

Na Vanilkove rohlicky je more receptu a mnoho jich pouziva od neloupanych mandli pres vlasske, liskove, nebo jine orechy, prave tak jako s ruznymi prichutemi, bez vajec atd. atd. Vsechny ty rohlicky mohou byt vyborne, ale jsou prece jenom jine a jinak chutnaji :-D

Dekuji Vam vsem za zajem o recept a jakekoliv rohlicky budete pect, preji Vam uspech! Zdravim…

babi
6360 příspěvků 03.12.11 21:31

Eji, po dlouhe dobe zdravim a diky za spolupraci na tomto recepte :-) Mam radost z toho, ze se mnou souhlasis.
S pozdravem…

Eja
3837 příspěvků 03.12.11 20:12

Gabu, zkus z opražených lískáčů… ale jinak jsme s Babi stejného názoru - rohlíčky mají být z mandlí…

babi
6360 příspěvků 03.12.11 18:57

Radko, zajiste radit Tobe je prilis pozde…doufam, ze svatba se vydarila. Co se tyce velikosti rohlicku mohu pouze udat velikost talirku na kterem lezi. Celkova valikost talirku je 15 cm a stred talirku na kterem jsou rohlicky je 8.5 cm. Totiz jediny obrazek ode mne je ten na cibulaku a nejsem schopna seradit obrazky, stejne tak jako nejaky vymaznout!
Zdravim…

gaburiatko
739 příspěvků 03.12.11 17:42

Aj ja sa tento rok na ne chystam. Ja milujem tie z vlasakov, neviem, ci ich tieto mandlove prekonaju, ja som zavislak na vlasskych orechoch :)) Tak dam potom vediet, ako to dopadlo.

Eja
3837 příspěvků 03.12.11 14:34

Zítra je druhá adventní neděle, no a ze dvou dávek s mandlemi a jedné dávky s ořechy už nezbylo nic :-x :mrgreen: . Další dvě dávky s mandlemi už čekají v lednici na večer až skončí v troubě a jsou již zamluveny. A další asi zamknu…
Poučena zkušenostmi letos redukuji pečení na několik vyzkoušených druhů, které mizí okamžitě - a tyhle rohlíčky jsou číslo jedna.
( ale otestuji vcelku zajímavý recept na placičky s čedarem a pekanovým ořechem navrch, hlavně kvůli sobě, sladké pro mne nemusí existovat)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.05.11 19:23

jago, zkus ty mandle se slupkou, je to nebetycny rozdil v chuti. Na svatbu bych je nepekla, dokonce jsem nepekla nic , natoz tyhle rohlicky! :-P To je ciste vanocni zalezitost, to se vybicuju . I kdyz jen pro hosty, jako Alis. Ja snim 4 kousky od kazdyho za cely svatky. Spis koukam, kde visi uherak ! :-)
No a moje babicka se narodila 1892 a mela pouze 5 trid obecnych. To je spis od dedecka, ale ten zase studoval obchodni akademii. Takze hele, pribuzenske ani jine vztahy tu nevidim :-P

Příspěvek upraven 09.05.11 v 19:26

jaga13
399 příspěvků 09.05.11 19:07

wydři, mám stejný recept od mojí maminky, absolventky rodinné školy a posléze nějaké vyšší dívčí v Brně, nechodily tam nakonec společně s tvojí babičkou? :-)
jenom změna: mám psáno a dělám z jemně mletých lískových oříšků a pracné to je, musí se veeeeelice zlehoučka šoulet (pozn.překladatele: válet) a ještě lehčeji obalovati v cukérku :palec: P.S. radko, tohle dělat na svatbu je velká oběť, doufám, že to ségra ocení :lol:

di
2451 příspěvků 09.05.11 18:41

Alis: cukrárna se jmenuje po domě, ve kterém je: http://langweil.info/…mamlasu.html
Další odkazy jsou zde: http://www2.brno.cz/index.php?… a zde: http://www.sharkan.net/…nske-potulky

Příspěvek upraven 09.05.11 v 18:42

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.05.11 18:05

kdyz budes Alis hodna, dam ti recpet na uplne jednoduchy, oriskovy kolecka a hvezdicky, ktery se vesej na stromecek. Jeste jsem to u nikoho na stromecku ani na mise nevidela! :-) Pripomen mi to v listopadu, dik! :-)

Alis
2617 příspěvků 09.05.11 17:52

Ale vždyť já vím, nemyslím to zle :-)

Já teď koukla na ty ostatní, co jsem kdy dělala. Taky byly bez žloutků a bez kypřidla… a šlo to. Takže možná ty tvoje nebudou tak pracné, jak mě napadlo po první přečtení, třeba to někdy vyzkouším :-)

Já právě CHCI občas dělat nějaké jiné a nejen rohlíčky (ale to už tu dnes říkám asi po třetí). Baví mě zkoušet jiné varianty téhož, nechci ustrnout u těch zaručeně jediných rodinných receptů. To udělala moje maminka, babička, tchýně, sestra a švagrová… Vaří holky skvěle, ale tak nějak pořád stejně…

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.05.11 17:43

Alis, ale vzdyt vis, ze je to tady , alespon z me strany, vse s usmevem ! Bylo to s nadsazkou, ze „nebudete delat jine“ . Tim jsem je pouze chtela pochvalit. Muj recept to neni, tak nechvalim svuj. Rohlicku uz jsem za zivot ochutnala vic, tyhle mi prijdou (mluvim o sobe) nejlepsi . A pak jeste dela jedna kamaradka do formicek s maslovym kremem a ty teda uz jsou uplne bezkonkurencni (opet mluvim za sebe).
Kazdy tu pise sam za sebe prece !
Ano, pracne to je hodne, lze pridat kousek masla, ale mne to stoji za to je delat. A nejen mne, jiste je dela vic lidi. osobne znam 3 .
Takze tak .

Vložit nový komentář
Stránka:  1 2 3 Další »

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz