Recept Křehký koláč s exotickým ovocem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Křehký koláč s exotickým ovocem

Postup

1. Troubu předehřejeme na 220 °C. Z mouky, másla, vejce a 2 lžic studené vody rychle vypra­cujeme těsto, zabalíme je do fólie a na 30 min. dáme do chladničky. Těsto vyválíme a vložíme do formy. Několikrát propíchneme vidličkou. 2. Na povrch položíme papír na pečení a přidáme vrstvu hrachu. Asi 20 min. pečeme. Odstraníme hrách (lze jej ponechat na další pe­čení) i papír a ještě 5 min. pečeme. 3. Kokosové mléko smícháme s vanilkovým kré­mem v prášku a ušleháme krém. Potřeme jím kor­pus. Posypeme 3 lžícemi strouhaného kokosu. 4. Oloupeme ovoce, nakrájíme je na kousky a roz­ložíme na kokosový krém. Rozpuštěnou polevou polijeme ovoce a potřeme okraj dortu.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 16.01.02 vloženo
  • 5795x zobrazeno

Čas přípravy

  • 65 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200 g hladké nebo polohrubé mouky
  • 125 g vychladlého másla
  • 1 vejce
  • 250 g hrachu
  • 300 ml kokosového mléka
  • 1 bal. vanilkového krému v prášku
  • 4 lžíce strouhaného kokosu
  • 500 g exotického ovoce (ananas, kiwi karambola, event kokosový ořech)
  • 2 lžíce ananasové marmelády

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Křehký koláč s exotickým ovocem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Křehký koláč s exotickým ovocem

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Křehký koláč s exotickým ovocem

Holky, děkuju za rady. To je zvláštní, neumím si to moc představit, budu to muset vyzkoušeti…Krásný víkend

Eja
3884 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Křehký koláč s exotickým ovocem

Kari, hlavně nezapomeň ten hrách vyndat, hehehe. Hezký víkend.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Křehký koláč s exotickým ovocem

Odpovím za Pepíčka: Aby měl koláč tvar jako miska! Tím, že hrachem vyplníš jeho dno, nevyfoukne se a budeš koláč potom moci plnit bez problémů. Jeho dno zůstane pěkně tenké a rovné.
To je takový kuchařský fígl! Tedy cukrářský… :-)))

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Křehký koláč s exotickým ovocem

Pepíčku, proč se tam dává ten hrách?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hamburgerové bulky

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz