Recept Křehký koláč s exotickým ovocem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Křehký koláč s exotickým ovocem

Postup

1. Troubu předehřejeme na 220 °C. Z mouky, másla, vejce a 2 lžic studené vody rychle vypra­cujeme těsto, zabalíme je do fólie a na 30 min. dáme do chladničky. Těsto vyválíme a vložíme do formy. Několikrát propíchneme vidličkou. 2. Na povrch položíme papír na pečení a přidáme vrstvu hrachu. Asi 20 min. pečeme. Odstraníme hrách (lze jej ponechat na další pe­čení) i papír a ještě 5 min. pečeme. 3. Kokosové mléko smícháme s vanilkovým kré­mem v prášku a ušleháme krém. Potřeme jím kor­pus. Posypeme 3 lžícemi strouhaného kokosu. 4. Oloupeme ovoce, nakrájíme je na kousky a roz­ložíme na kokosový krém. Rozpuštěnou polevou polijeme ovoce a potřeme okraj dortu.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 16.01.02 vloženo
  • 6310x zobrazeno

Čas přípravy

  • 65 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200 g hladké nebo polohrubé mouky
  • 125 g vychladlého másla
  • 1 vejce
  • 250 g hrachu
  • 300 ml kokosového mléka
  • 1 bal. vanilkového krému v prášku
  • 4 lžíce strouhaného kokosu
  • 500 g exotického ovoce (ananas, kiwi karambola, event kokosový ořech)
  • 2 lžíce ananasové marmelády

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Křehký koláč s exotickým ovocem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Křehký koláč s exotickým ovocem

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Křehký koláč s exotickým ovocem

Holky, děkuju za rady. To je zvláštní, neumím si to moc představit, budu to muset vyzkoušeti…Krásný víkend

Eja
3887 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Křehký koláč s exotickým ovocem

Kari, hlavně nezapomeň ten hrách vyndat, hehehe. Hezký víkend.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Křehký koláč s exotickým ovocem

Odpovím za Pepíčka: Aby měl koláč tvar jako miska! Tím, že hrachem vyplníš jeho dno, nevyfoukne se a budeš koláč potom moci plnit bez problémů. Jeho dno zůstane pěkně tenké a rovné.
To je takový kuchařský fígl! Tedy cukrářský… :-)))

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Křehký koláč s exotickým ovocem

Pepíčku, proč se tam dává ten hrách?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Ořechový koláč Ořechový koláč
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz