Recept Křehké kuře na pálivém zelí

(Hodnoceno 1x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Křehké kuře na pálivém zelí

Postup

V osolené vodě uvaříme kuře spolu s cibulí, pepřem, badyánem, vínem a bobkovým listem téměř do měkka.. Kuře vyjmeme, necháme vychladnout a částečně vykostěné rozčtvrtíme. Čtvrtky usmažíme ve vyšší vrstvě oleje do zlatova. Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, mírně podlijem a dusíme. Přidáme 2 lžíce vína, celé papričky a nadrobno nakrájené černé houby. Nakonec přidáme sojovou omáčku, ve které jsme rozmíchali škrob a wei-su(glutaman), Tímto zálivem zelí zahustíme. Teplý salát navrstvíme na mísu a na jeho povrch klademe porce smaženého kuřete.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 13.11.04 vloženo
  • 11154x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 větší kuře
  • 1 cibule
  • 1 lžička s´čchuanského pepře nebo bílého pepře
  • badyán, bobkový list
  • 2 lžíce vína
  • olej
  • sůl
  • Zelný salát:
  • 500 g hlávkového zelí
  • 100g máčených černých hub(Jidášovo ucho)
  • 10 g celých pálivých papriček
  • 100 g sojové omáčky
  • 30 g máčeného škrobu
  • 2 lžíce vína
  • 2 lžíce oleje
  • wei-su

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 26.8.11 12:28

Při čtení a koukání na Bentův recept http://www.labuznik.com/…osovou-ryzi/, který se mi moc líbí, jsem vzpomněla na Křehké kuře :-)
Povařené kuře před smažením posypu solamylem, vytvoří se křupavá kůrka s lahodným šťavnatým masem uvnitř. B.M., dík za dnešní oběd :-)

Diskuse k receptu Křehké kuře na pálivém zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Křehké kuře na pálivém zelí

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.8.11 12:28

Při čtení a koukání na Bentův recept http://www.labuznik.com/…osovou-ryzi/, který se mi moc líbí, jsem vzpomněla na Křehké kuře :-)
Povařené kuře před smažením posypu solamylem, vytvoří se křupavá kůrka s lahodným šťavnatým masem uvnitř. B.M., dík za dnešní oběd :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Cibulačka Cibulačka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz