Recept Křehké čokoládové bochánky
sveva Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Ve vodní lázni rozpustíme máslo a čokoládu, za stálého míchání pomalu přidáme cukr. Stáhneme z plotny a do vlažné hmoty dobře rozmícháme vejce a mouku. Rozdělíme těsto do připravených formiček, které dáme přes noc do mražáku. Před podáváním pečeme v troubě předehřáté na 180° asi 20 minut, do upečení povrchu. Vlažné formičky vyklopíme a podáváme s přílohou propasírovaného jamu ředěného šťávou nebo likérem. Bochánky, křehké na povrchu, skrývají tekuté čokoládové srdce. Recept poskytl známému italskému labužníkovi filipínský kuchař na italské ambasádě v Manile. Naučil se to ve Francii. Dobroty kolují po světě. K uvedení mne inspiroval recept "Krvavé muffinky.":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=31165 . Rozdíly v poměrech ingrediencí a v postupu přípravy možná budou pro někoho zajímavé.
Recept je z kategorií: Dezerty
- 29.04.09 vloženo
- 23865x zobrazeno
Ingredience
- 100 g hořká čokoláda
- 80 g máslo
- 80 g cukr moučka
- 20 g hladká mouka
- 2 vejce
- máslo a mouka na formičky
- meruňkový jam.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku6.10.10 03:48
Další pokus z bílé čokolády, ne do formiček. Mléko v čokoládě se chytá při rozpouštění, je třeba míchat. "Pečeno v mikrovlnce, posypáno kakaem, velmi jedlé:)
Líbí se mi29.9.10 02:23
Křehké - velmi jedlé. Ubrala jsem cukr, vynechala mouku a přidala 5dkg
nasekaných vlašských ořechů. Stejně jako casino jsem našlehala vejce a
snažila se o netekutý střed.
Vystačila jsem s papírovými košíčky bez vymazání (nemám formičky
podobné velikosti). Až pozdě mi došlo, mohla jsem použít větší misky od
paštik, můj dietář je hamouní:) Příště. Díky
Diskuse k receptu Křehké čokoládové bochánky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Křehké čokoládové bochánky
Molten Chocolate Cakes © Lucy Schaeffer
Molten Chocolate Cakes
CONTRIBUTED BY JEAN-GEORGES VONGERICHTEN
ACTIVE: 20 MIN
TOTAL TIME: 35 MIN
SERVINGS: MAKES FOUR 6-OUNCE CAKES
FAST
STAFF-FAVORITE
It seems as though every restaurant in America offers a version of this amazing cake created by master chef Jean-Georges Vongerichten. But his supremely rich and chocolaty original is in a class by itself.
slideshow Beautiful Desserts
RELATED RECIPES
Fast Chocolate Desserts Jean-Georges Vongerichten
1 stick (4 ounces) unsalted butter
6 ounces bittersweet chocolate, preferably Valrhona
2 eggs
2 egg yolks
1/4 cup sugar
Pinch of salt
2 tablespoons all-purpose flour
Preheat the oven to 450°. Butter and lightly flour four 6-ounce ramekins. Tap out the excess flour. Set the ramekins on a baking sheet.
In a double boiler, over simmering water, melt the butter with the chocolate. In a medium bowl, beat the eggs with the egg yolks, sugar and salt at high speed until thickened and pale.
Whisk the chocolate until smooth. Quickly fold it into the egg mixture along with the flour. Spoon the batter into the prepared ramekins and bake for 12 minutes, or until the sides of the cakes are firm but the centers are soft. Let the cakes cool in the ramekins for 1 minute, then cover each with an inverted dessert plate. Carefully turn each one over, let stand for 10 seconds and then unmold. Serve immediately.
MAKE AHEAD The batter can be refrigerated for several hours; bring to room temperature before baking.
Toto je originalni recept od vynalezce toho desertu. Neprekladam to, nebot ten recept co tady byl uveden je dostatecny.
Ale pokud by mel nekdo zajem, tak me nechte vedet a ja to prelozim
Příspěvek upraven 05.05.14 v 14:57
Tento recept vynalezl znamy Francousky sef Jean Georges Vongerichten, ktery ho predstavil ve svoji restauraci v New Yorku.
Jolanko díky, příležitostně vyzkouším:)
http://www.youtube.com/watch?…
5068 příspěvků 6.10.10 08:08
Wikyno, asi ano..pretoze v papierikoch su malinke tak sa prepiekli vlastne.
Upecene su , ked narastu a ked v tychto tmavych cokoladovych vrch zmatnie-prestane byt leskly a ked pohybes rurou prestane sa triast-je pevny , vtedy je hotovo..;)
5068 příspěvků 6.10.10 08:00
2905, tuna su z bielej cokolady a su odskusane. Pridala som recept prednedavnom a naschval kvoli alergikom…;)
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Další pokus z bílé čokolády, ne do formiček. Mléko v čokoládě se chytá při rozpouštění, je třeba míchat. "Pečeno v mikrovlnce, posypáno kakaem, velmi jedlé:)
Zdravím, je to výborný recept, ale nepodařilo se mi, aby byl střed tekutý jako na obrázku.Může to být tím, že jsem použila papírové formičky?děkuji
Křehké - velmi jedlé. Ubrala jsem cukr, vynechala mouku a přidala 5dkg nasekaných vlašských ořechů. Stejně jako casino jsem našlehala vejce a snažila se o netekutý střed.
Vystačila jsem s papírovými košíčky bez vymazání (nemám formičky podobné velikosti). Až pozdě mi došlo, mohla jsem použít větší misky od paštik, můj dietář je hamouní:) Příště. Díky
5068 příspěvků 26.9.10 12:46
Janelito, najlepsie su o velkosti tych vacsich formiciek na muffiny…nech sa dari
93 příspěvků 26.9.10 11:01
Může mi prosím někdo napsat, jak velké mají ty formičky být? Děkuji.
Měla jsem přesně takový v kavárně, tam byl dozdobený trochou šlehačky a okolí medem a ostružinami, šlehačka možná byla až moc, ale med a ostružiny lahodné! Už se moc těším, až si vyrobím vlastní!
71 příspěvků 17.6.09 00:52
Famózní. Také mi nejvíce vyhovoval tento recept. První jsem nepochopila, že se to dává zamrazit a frkla to rovnou do trouby (nenechala jsem to ani odležet) a výsledek byl úplně skvělý. Druhou várku jsem zkoušela z mrazákem a výsledek byl dost stejný. Prostě výborná labužnická bomba. Určitě si formičky s dezertem zamrazím a vždy přijdu z práce, zapnu troubu, postavím na kafe a pak už budu jen mlsat:-)))
5068 příspěvků 3.5.09 01:41
Ked je tu viac receptov tak to je fajn a tak by to malo byt..;)))…a za svojim si stojim. Mne byva jedno od koho je recept, citam recept a podla mojich skusenosti, chuti , gustu, uhlu pohladu na varenie a pecenie si vyberam . Myslim, ze tak to robi kazdy. Nemyslim, ze kto da na daco link, ze to mysli v zlom. Len akosi to berie tak uz tak domacky chce ukazat ze take daco alebo podobne uz tu mame..;-)):)) Pekny vecer..:))
prosím, nic nepřepisuj, protože mně nejvíc konvenuje tvůj recept a věřím (vlastně vím), že takových je nás víc. Díky.
Děkuji za všechny komentáře. Frantiska: recept je na 4 porce. Casino: děkuji za prověřovací námahu i za věcné připomínky. Ten nápad mít formičky v mražáku pro strýčka příhodu se mi líbí.
Souhlasím s kritikou, že recept od babi je velmi podobný. Za několik dnů recept přepíšu, budu se snažit nezlobit. Pokud máte pár minut, zbytek komentáře jsem napsala MIMO MÍSU. Jednak je delší a také dotýká se všeobecných otázek, možná se k tomu někdo vyjádří.
Předešlé jsem realizoval včera k obědu jako dezert a komentář měl napsaný ke vložení. Má paní se zdržela mimo dům, měla tedy smůlu
() Ač od minulé soboty prejásaný, prepitý a
preslazený, vědom si toho, že „vím kulový“ jak mi bylo před časem
sděleno jednou profesionálkou (prosím, nechápat jinak než je psáno
, jsem dnes zopakoval přesně podle sveva, tedy
bez šlehání vajec (akorát místo včera použité čokolády na vaření
jsem dnes použil nějakou se 75% kakaa, co jsem doma našel) Napřed jsme se
s tou mojí políbili pod odkvetlou
třešní a pak jsme si pochrochtávali blahem
nad „tekutým čokoládovým srdcem“ .
) trošku méně, ale jinak stejné jako včéra
- SUPER!!! …nechápu, jak je to možné
a dokonce bez nadužívaného PRDOPEČI
(((((
sveva, OMLOUVÁM SE, OMLOUVÁM SE, OMLOUVÁM SE !!! Na objem toho bylo (ano BYLO
Ze zde uvedených odkazů nehodnotím „Dekadentní čokoládové mini-dortíčky s tekutým středem“, protože nemám rád nedopečený perník
( Zbývající recepty si jsou podobny
jako vejce vejci, byť slepičí, kachní, husí a pštrosí, to podle
množství surovin, ale pořád vejce
))
Jinak je to napsáno spíše jako pro
profíky, nebo GastroNews.cz
Už z marketingového hlediska je lepší
zatracovaný název „Krvavé muffinky“. To je podobně jako s podpásovým
Re: nebo Re: cept: dokud nekliknete, tak nevíte vocogou
Přesto jsem tuto kalorickou bombu zkusil,
i když s některými úpravami:
Těsta je skoro 400ml. Jinak, nemít na čumáku
mexickou roušku, tak nebylo co péci-strašná dobrota!!!
Na receptu „Křehké čokoládové bochánky“ se mi líbí legenda o původu
1. máslo s čokoládou rozpouštím opatrně na přímém plameni
2. jak „…do vlažné hmoty dobře rozmícháme vejce a mouku“? Možná tak budu dělat čokoknedlu, ale tady jsem vejce s cukrem vyšlehal dohusta, vmíchal OSÁTOU mouku+špetku SOLI a zamíchal do čokolády
3. bohužel jsem použil velké formičky (200ml) jednu vysypal kakaem a druhou hl. moukou; před vlitím těsta jsem formy krátce šokoval v mrazáku
4. kvůli velikosti forem (z obavy, že bych podával zapečený led) jsem se neodhodlal pro vymražení těsta; pouze jsem jednu formičku krátce zamrazil do vytvoření ledové krusty na těstě.
5. pečeno při 200°C cca 20 minut (zkoušel špejlí abych nepřepekl)
6. vyklopit se dalo lépe z moukou vysypané formy; u té kakaové mi však vadí to, že korpus je černý a vypadá jako spálený
7. hodnocení: výborný, zvláštní, rychlý dezert, který se vyplatí mít pro všechny případy v mrazáku.
zajimalo by me nakolik je to porci, protoze mi to prijde, ze je to tak pro jednoho (pro me) a jime to rovnou horke hned jak se to vytahne z trouby. Zkousela jsem tam dat i maliny, ale pak to nebylo ono, asi to bylo tim, ze byly zmrzle. A zajimave je pouzit cokoladu s prichuti. Ale podle me je nejlepsi horka
5068 příspěvků 30.4.09 06:43
Kazdy recept sa dacim lisi a verim, ze kazdy je dobrota

Nezda sa mi, zeby sa Sveva dakomu ospravedlnovala a nema ani za co. Dala to na porovnanie a ostatne recepty su tu uz na link tiez. Tak kto ma zaujem ma si z coho vyberat a skusat co mu padne najlepsie ako do truby tak aj do pusy . A tak to je fajn, tak by to malo byt..;)))
Dobru noc
V naší oblíbené restauraci-pizzerii podávají tento dezert ještě horký a politý horkou hořkou čokoládou. Hotová bomba! To si dává manžel, já bych to nezvládla.
Všechny vás zdraví z upršené Itálie Soňa.
a to ze upozornim na to, ze tu recept je … neni motivovano tim, abych se na nekom vozila
no ale spiserovi se to reklo, jen on na duplicitni recepty nereaguje. A mam pocit ze Sveva je fajn a bud recept prepise nebo ho necha … a musim ji rict, ze pise recepty moc pekne, rada je ctu
5 příspěvků 30.4.09 05:04
Nojo a proč jste teda takhle nezjezdily spisera, když sem plivnul krvavé mufiny? Babi sem ty recepty napsala v roce kámen, tak se sveva omluvila jenom jemu, protože ten je sem dal před týdnem. Ale jemu se každý bojí něco říct, protože je sprostý.
no dovolim si nesouhlasit
Americké křehké
bábovičky s tekutým středem. jsou naprosto jednoduche a mam pocit ze
i stejne … ale taky se nechci hadat. Ikdyz ja vidim vyhodu receptu v tom, ze
za 15min je to hotove a muze se to podavat 
Také se nechci se dohadovat, francouzský recept od Svevy je mírně jednodušší na ingredience, než francouzský recept od Babi, navíc mě láká ta předpříprava s mrazákem. Mě nevadí, že je tu „jakoby“ duplicitní.
1254 příspěvků 29.4.09 16:23
Jojo, to je dobrota, také peču něco podobného
Příště k tomu dám tu marmošku.
takze spis nez na krvave mufinky by mel byt odkaz na jeji recpety, ktere jsou tu mnohem drive … a pod receptem na krvave mufinky davala odkaz na tyto recepty Alis
nic vezlem, ale recept tu je uz mnohem driv od Babi. A zasebe muzu rict, ze patri k mym nejoblibenjsim od ni.
Dekadentní čokoládové mini-dortíčky s tekutým středem.
Americké křehké bábovičky s tekutým středem.
Sveva toto mně vzalo, jen si budu muset počkat až trochu vyprázdním mrazák. Zajímavý způsob zpracování, poslední meruňkové marmošky si hlídám pro takovéhle dobrůtky. Díky.