Recept Krásně barevná, zeleninová paštika Veg

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Krásně barevná, zeleninová paštika

Postup

Předehžát troubu na 180°C. Poskládat papriky slupkou nahoru na plech a přidat k nim do alobalu zabalenou, trochou olejem pokapanou celou palici česneku. Vložit do trouby a péct po 30-45min., až jsou papriky nahoře zčernalé. Vyjmout vše z trouby a papriky vložit do plastického sáčku. Nechat je vychladnout a česnek uschovat. Vyjmout papriky, oloupat jejich slupky a vyjmout semeník (nikdy ne pod tekoucí vodou!). Uvařit napůl rozkrojené brambory v osolené vodě. Po několik vteřin blanšírovat špenátové listy. Slít je a zchladit ve studené vodě. Osušit je na ubrousku. Vyložit špenátovými listy chlebíčkovou formu (asi 900g objemu) tak, aby trochu přesahovaly okraje formy. Rozkrojit upečený česnek napůl horizontálně. Nakrájet brambory na tenké plátky a poskládat jejich 1/3 na dno. Osolit je, opepřit, přidat špetku oříšku a poskládat na ně sem tam kousek másla s částí vymačkaného česneku. Nahoru nasypat trochu sýra. Na sýr poskládat 3 oloupané půlky papriky, posypat je trochou sýra a na ten poskládat vrstvu cuket. Polořit další 1/3 brambor, na ně položit zbytek paprik a trochu sýra. Postupně ochucovat. Nahoru paštiky/Terrine poskládat zbytek brambor, posypat je zbytkem sýra a překrýt převysujícím špenátem. Přikrýt alobalem. Vložit chlebíčkovou formu do plechu s vysokým okrajem a kolem formy nalít vařící vodu tak, aby sahala do její poloviny. Péct v troubě po 45min.-1hodinu. Upečenou paštiku/Terrine vyklopit, nakrájet na tlusté plátky a ozdobit ji salátovými listy, rajčaty a salát polít zálivkou.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 17.08.03 vloženo
  • 5680x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 3 červené papriky i se semeníkem rozkrojené napůl
  • 500g olejnatých brambor
  • 120g očištěných špenátových listů
  • 2 lžíce másla
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • 120g nastrouhaného vegeteriánského Cheddar sýra, nebo podobného
  • 1 střední cuketa, na látky nakrájená podélce a blanšírovaná
  • sůl a pepř
  • celá palice česneku
  • štěrbák, nebo jiné salátové listy, nejlépe žlutá rajčátka a oblíbená salátová zálivka na podávání (nejlépe ¨Octová zálivka s hořčicí¨ z Labužníka)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krásně barevná, zeleninová paštika

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz