Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
kltko Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
prepis receptu z knihy Jedlá a nápoje našich predkov, autorka R. Stoličná. Autorka vychádza z receptov siahajúcich od novších prameňov cez recepty zozbierané v etnografických výskumoch až ku Prvej kuchárskej knihe v slovenskej reči od Jána Babilona z roku 1870. Tento recept je uvádzaný ako dolnoliptovský.
Uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme kvások z droždia, cukru a soli, krupicovú múku, žĺtka, z bielkov ušľahaný sneh a vanilkový cukor. Všetko dobre vymiesime na polotuhé cesto a necháme trochu vykysnúť. Potom cesto vyvaľkáme na 1 cm hrúbku a kovovými formičkami vykrajujeme rôzne tvary, ktoré vysmážame v horúcom tuku. Vysmažené obaľujeme v práškovom cukre, škorici a vanilke. Krapne sa robievali najmä pre šestonedieľku a počas fašiangov. poznámka: fašiang začal včera! :o)
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krapne