Recept Krapne Pra

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

prepis receptu z knihy Jedlá a nápoje našich predkov, autorka R. Stoličná. Autorka vychádza z receptov siahajúcich od novších prameňov cez recepty zozbierané v etnografických výskumoch až ku Prvej kuchárskej knihe v slovenskej reči od Jána Babilona z roku 1870. Tento recept je uvádzaný ako dolnoliptovský.

Postup

Uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme kvások z droždia, cukru a soli, krupicovú múku, žĺtka, z bielkov ušľahaný sneh a vanilkový cukor. Všetko dobre vymiesime na polotuhé cesto a necháme trochu vykysnúť. Potom cesto vyvaľkáme na 1 cm hrúbku a kovovými formičkami vykrajujeme rôzne tvary, ktoré vysmážame v horúcom tuku. Vysmažené obaľujeme v práškovom cukre, škorici a vanilke. Krapne sa robievali najmä pre šestonedieľku a počas fašiangov. poznámka: fašiang začal včera! :o)

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 08.01.10 vloženo
  • 4402x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 3 - 4 zemiaky
  • droždie (cca 20 g)
  • 3 - 4 vajíčka
  • krupicová múka
  • cukor (do kvásku)
  • soľ
  • vanilkový cukor
  • tuk na vyprážanie
  • práškový cukor, mletá škorica, prípadne vanilkový cukor na posypanie

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krapne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz