Recept Krapne Pra

kltko Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

prepis receptu z knihy Jedlá a nápoje našich predkov, autorka R. Stoličná. Autorka vychádza z receptov siahajúcich od novších prameňov cez recepty zozbierané v etnografických výskumoch až ku Prvej kuchárskej knihe v slovenskej reči od Jána Babilona z roku 1870. Tento recept je uvádzaný ako dolnoliptovský.

Postup

Uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme kvások z droždia, cukru a soli, krupicovú múku, žĺtka, z bielkov ušľahaný sneh a vanilkový cukor. Všetko dobre vymiesime na polotuhé cesto a necháme trochu vykysnúť. Potom cesto vyvaľkáme na 1 cm hrúbku a kovovými formičkami vykrajujeme rôzne tvary, ktoré vysmážame v horúcom tuku. Vysmažené obaľujeme v práškovom cukre, škorici a vanilke. Krapne sa robievali najmä pre šestonedieľku a počas fašiangov. poznámka: fašiang začal včera! :o)

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 08.01.10 vloženo
  • 5616x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 3 - 4 zemiaky
  • droždie (cca 20 g)
  • 3 - 4 vajíčka
  • krupicová múka
  • cukor (do kvásku)
  • soľ
  • vanilkový cukor
  • tuk na vyprážanie
  • práškový cukor, mletá škorica, prípadne vanilkový cukor na posypanie

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krapne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz