Recept Královský kapr

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očištěné půlky kapra osolíme po obou stranách a prošpikuje­me. Ve vyhřáté troubě necháme rozpustit máslo, na které položí­me půlku či půlky kapra, přidá­me na hrst pepř čtyř barev (směsku jiného koření), případně rozmarýn a podlijeme 2 dl bílého vína. Za občasného podlévání a přilévání vína pečeme 30 až 60 minut, podle zvyklostí. Maso díky vínu a slanině ztratí pronikavou vůni rybiny a po upečení chutná téměř jako telecí. Množ­ství šťávy volíme podle potřeby a podle štědrostí vinné ruky.

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 23.12.04 vloženo
  • 7932x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1-2 půlky kapra
  • slanina
  • 1 lžička másla
  • bílé víno
  • pepř čtyř barev (bílý, zelený, černý, hnědý, případná směska z 1/2 lžičky orientálního a 1/2 lžičky grilovacího koření - zkusíme, jaký poměr nám vyhovuje)
  • sůl
  • špetičku až špetku roz­marýnu - nemusí být.

Doporučená příloha

  • brambory, rýže.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Královský kapr

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz