Recept Královské stoleté řezy
Labužník Zuzik Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Vypracujeme bílé těsto a necháme asi 2 hod. odpočinout. Připravíme černé těsto - ušleháme cukr se žloutky a kakaem, vmícháme mleté oříšky a sníh ze 6 bílků. Bílé těsto rozdělíme na na dva díly. Jeden díl rozválíme a upečeme na obráceném plechu. Druný díl rozválíme na hlubší plech, těsto vymačkáme až ke kraji plechu a na ně nalejeme těsto černé. Upečeme v mírně vyhřáté troubě a necháme vystydnout. Pak potřeme krémem a přiklopíme první bílou plackou a pocukrujeme. Placka je velmi křehká, špatně se přenáší - dá se nakrájet na jednotlivé porce a přenést na krém po kouscích - pak se podle toho dobře krájí. Celé se pak pocukruje. Krém - Uvaříme vanilkový puding a necháme ho vychladnout do pokojové teploty. Utřeme máslo s cukrem a žloutkem a po lžičkách vmícháme puding. Je to vynikajicí moučník, mám ho z Vlasty, snad jen je trochu pracný, ale výsledek stojí za to. Kdo nemá rád krémy může použít našlehanou šlehačku - alespoň 400 ml.
Recept je z kategorií: Dezerty
- 05.08.02 vloženo
- 17875x zobrazeno
Ingredience
- Bílé těsto
- 360 g polohrubé mouky
- 360 g másla
- 3 lžíce vody
- Černé těsto
- 200 g moučkového cukru
- 6 vajec
- 50 g kakaa
- 70 g mletých oříšků
- Krém
- 250 g másla
- 200 g cukru
- 1/4 l mléka
- 1 pudingový prášek vanilkový
- 1 žloutek
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Královské stoleté řezy
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Královské stoleté řezy
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Řezy jsou opravdu špičkové !
. A tak MĚ napadl „zlepšovák“. Při
sestavování moučníku jsem ji (halabala rozválenou a upečenou) na krém
rozdrobila a prosypala nahrubo pomletými a opraženými oříšky. Konečný
výsledek vypadal dost dobře. Krém jsem z nouze zaimprovizovala:
zkaramelizované Salko (uvařené a zapomenuté od Velikonoc) a 1/4 l šlehačky
spolu zahřát, vychladit a vyšlehat. Postupně na pomalé otáčky zašlehat
vychladlý bešamel (1/4 l mléka a 40g hl. mouky). Ve výsledku ? Móóóc
dobré.
Zuza tady byla dřív! Ale je to opravdu
stopro:)
Zkoušela jsem i jiný recept na bílé těsto (400 g hladké mouky, 200 g másla, 1 žloutek, špetka prášku do pečiva, špetka soli), ale není to ono.
Máslové těsto je úžasně dobré, ale je mnohem křehčí a opravdu „nepřenositelné“.
Ale i vyvalování horní placky, aby vypadala pěkně je horor - alespoň pro mě
Když jsem chtěla „svůj lepšovák darovat kuchařskému světu“, tak jsem zjistila, že jsem objevila objevené
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Tento recept jsem si opsala někdy v minulosti z nějakého ženského časopisu, je vynikající. Ta vrchní placka se opravdu nedá přenést vcelku a pak krájet. Mám vyzkoušeno vrchní placku po upečení rozdrobít na větší drobky (cca 1×1 cm ) a na krém hustě nasypat ve vyšší vrstvě a pak hodně pocukrovat. Na dortovou formu dávám 1/2 dávky bílého, tedy tukového těsta, černé celou dávku. Řezy nechávám uležet do druhého dne a pak teprve krájím. Krém ale dělám z polotovaru od Dr. Oetkera bez přidání másla. Příprava je rychlejší a krém je lehčí.