Recept Králík v Římském hrnci

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Namočit hrnec. Oprat maso a osušit ho. Posypat ho kořením a ochutit ho solí a pepřem. Vložit maso do hrnce, obložit ho švestkami, česnekem, zalít ho vínem a nahoru položit bobkové listy. Přiklopit poklop hrnce a hrnec vložit do studené trouby. Tu nastavit na 200°C (plynovou na 6). Péct 1 hodinu a zalít vše smetanou. Pomocí vidličky spojit mouku s máslem a vložit je do hrnce na zahuštění. Omáčku promíchat. Hrnec nechat odkrytý a ještě asi na 5 minut vložit do trouby. Podávat s rýží, nebo bramborami a skleničkou stejného vína. Tip: Omyté celé přibližně stejně velké brambory se mohou přidat do hrnce hned na začátku pečení.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 23.03.06 vloženo
  • 9237x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 porce králíka
  • 200 g vypeckovaných sušených švestek
  • 400 ml růžového vína (nebo bílého)
  • 2 bobkové listy
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka každého, hřebíček, tymián, skořice, muškátový oříšek
  • 1 na jemno posekaný česnek
  • 200 g čerstvé smetany
  • 2 lžíce mouky
  • 2 lžíce másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík v Římském hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz