Recept Králík se sušeným ovocem (pro Blížence)

glama Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Sušené ovoce přes noc namočíme do 1/8 l vody smíchané s lihovinou a pod pokličkou necháme nabobtnat. Uzený bůček pokrájíme na proužky a společně s oloupanými celými cibulkami na rozpuštěném tuku ze všech stran dozlatova opečeme. Vyjmeme z pánve. Do pánve vložíme osolené a opepřené porce králíka a dobře ho opečeme. Přidáme polovinu změklého ovoce (Švestky vypeckovat!) a počástech vývar a víno. Přiklopíme a asi hodinu pomalu dusíme/pečeme v mírné troubě Pak přidáme zbylé ovoce i s nálevem, cibulky a slaninu a vše společně pomalu ještě asi 20 min pomalu dusíme/pečeme. Králíka podáváme na předehřáté mkíse obloženého ovocem, slaninou a cibulkami. Šťávu podáváme v sosíru zvlášť.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 19.04.02 vloženo
  • 5992x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 králík rozdělený na 4-6 porcí
  • 200g sušených meruněk
  • 250g sušených švestek
  • 5 lžic ušlechtilé lihoviny - brandy, koňak, slivovice, rum (ne tuz.)
  • 200g uzeného bůčku nebo anglické slaniny
  • 12 malých cibulek
  • 20g tuku
  • sůl, pepř
  • 1/4 l masového vývaru
  • 1/8 l červeného vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík se sušeným ovocem (pro Blížence)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz