Recept Králík s rajčaty a fenyklem

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Králík s rajčaty a fenyklem

Postup

1. Porce králíka omyjeme, osušíme a do masa vetře­me sůl a pepř. Cibuli a česnek oloupeme a nadrob­no pokrájíme. Fenykl a rajčata omyjeme, očistíme a rozkrájíme na dílky. 2. V kastrolu rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje a na něm porce králíka opečeme. Přidáme cibuli a česnek. Tymián opereme a osušíme a s fenyklem, olivami a vínem přidáme k masu, osolíme a opepříme. Vše asi 40 min. dusíme. Po 30 min. přidáme rajčata. 3. Brambory oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na ku­sy a opékáme na 4 lžících oleje asi 20 min. dozlato­va. Rozmarýn opereme a osušíme, otrhané lístky při­dáme do brambor. Brambory osolíme a rozdělíme na talíře s králíkem a zeleninou.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 12.08.03 vloženo
  • 14045x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • na osobu asi 650 kcal, 44 g bílkovin, 37 g tuků, 34 g sacharidů
  • 1 králík (kuch. uprav., naporcovaný, asi 1,2 kg)
  • sůl
  • pepř
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 fenykly
  • 750 g masitých rajčat
  • 8 lžic olivového oleje
  • 1 malý svazek tymiánu
  • 100 g černých oliv
  • 125 ml bílého vína
  • 750 g malých brambor
  • snítka rozmarýnu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 29.3.19 15:25

Tak já nevím. Tentokrát opravdu nevím, jestli mi to chutnalo, nebo ne. Na první ochutnání nic moc, později asi ano. Vzhledově to žádná krása není, vlastně se na kousku talíře válí unavená zmuchlaná zelenina a po celém talíři se vám rozlije voda, která se ke zbytku pokrmu nijak nehlásí. Tak nějak to nepatří k sobě. Možná jsem měl zeleninu nakrájet na menší kousky a olivy přepůlit, vodu nějak vydusit..... snad příště. Rozhodně to ale netvoří omáčku, stále jsou to jen ingredience vedle sebe. Chuťově k celkově mdlému králíkovi přibyla úplně stejně mdlá zelenina. Fenykl ztratil svou fenyklovou chuť, což je v pořádku, tymián se ztratil úplně, a že jsem ho tam dal požehnaně. Ale je pravda, že nakonec to k sobě nějak pasuje a celkem to chutná. Návštěvě bych se tímhle ale asi nechlubil.

Diskuse k receptu Králík s rajčaty a fenyklem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Králík s rajčaty a fenyklem

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Králík s rajčaty a fenyklem

Lehký, letní, svěží, rychlý oběd :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pomerančové rizoto nasladko

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz